To je to što me zanima!

Otklizalo groblje: Preminule će ekshumirati i ponovno ukopati

Sanacija groblja u Kravarskom će trajati nekoliko mjeseci. Preminule će morati ekshumirati, napraviti drenažu tla i vratiti grobnice na svoje mjesto. Šteta je velika
Vidi originalni članak

U Kravarskom se aktiviralo klizište i uništilo 50 grobova na mjesnom groblju, prometnice, infrastrukturu i voćnjake.

Sanacija groblja će trajati nekoliko mjeseci, najavljuju lokalni čelnici. Preminule će morati ekshumirati, napraviti drenažu tla i vratiti grobnice na svoje mjesto. Ukupna šteta u općini je oko 15 milijuna kuna, a mještani su zaprepašteni jer na tom području nije bilo klizišta. Pretpostavljaju da su se aktivirala radi naglog topljenja velikih količina snijega.

Na poplavljenom velikogoričkom i sisačkom području nema promjena. U subotu je vojska u pomoć poslala poljsku kuhinju.

U njoj su planirali pripremiti oko 800 obroka za stanovnike i one koji im pomažu. Uza sve ostale službe, na terenu su Caritas i Crveni križ. Štete su goleme.

Ždrebica Srećkica se uspješno opravlja

Unatoč nedaćama mnoge je obradovala vijest da se jednogodišnja ždrebica Srećkica, koja je s majkom i dvije kobile u vodi provela gotovo tjedan dana, uspješno oporavlja. Srećkica se glavom naslonila na majku i tako preživjela, a majka se, nažalost, utopila.

Teške dane provode i mještani sisačke donje Posavine, osobito stanovnici Trebeža u čijoj je blizini ustava. Njih je također, kao i okolna naselja, okružila voda. Teško je i u Jasenovcu, gdje je vodostaj iznimno visok, a sela nizvodno plivaju. Promet na državnoj cesti Sisak - Popovača i dalje je u prekidu zbog vode na kolniku, a promet se odvija okolnim putem preko Ivanić-Grada.

U kosinjskom kraju pod vodom su lokalne ceste, ali poplava nije ugrozila kuće. Stručnjaci najavljuju kako bi se tijekom sljedećih nekoliko dana voda trebala povući.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • ljubica ljubičica_1 23.02.2014.

    Strašno je ovo vidjet ! Zato je naj pametnije kremiranje .

  • BiljanaBota 23.02.2014.

    ovo je strava a moje mišljenje je da se grobnice rade malo bolje manje bi štete bilo na tavima područjima a imala sam priliku vidjeti kako klesar radi grobnicu a nikakvo čudo što ima puno oštečenja a samo koliko košta trošak toga jadni ljudi ni mrtvi nemaju mira

  • marin007 23.02.2014.

    svake godine isto,, a kolarec nikad nista nije ni pokusao ista napraviti, sad se pita od kud mu novci!!! on i njegov skrinjaric bozo budu zmogli novce kak oni to znaju! zao mi je samo svih tih ljudi!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare