To je to što me zanima!

Otkrili uzrok požara: Restoran Lička kuća zapalila ventilacija

Toplina je iz nape u prizemnom Japodskom restoranu prolazila ventilacijom do drvenog stropa gornjeg restorana gdje je izbila vatra i proširila se potkrovljem
Vidi originalni članak

Uzrok požara u restoranu Lička kuća u Nacionalnom parku Plitvička jezera je toplina iz ventilacijskog sustava. Prema prvim nalazima istražitelja, toplina je iz nape u prizemnom Japodskom restoranu prolazila ventilacijskim prostorom do drvenog stropa gornjeg restorana Ličke kuće gdje je izbila vatra i proširila se čitavim potkrovljem. 

U prizemlju na sredini restorana nalazilo se otvoreno ognjište gdje se peku lički specijaliteti. Kuharice restorana su u ponedjeljak tijekom gašenja požara kazale kako su prethodne večeri u restoranu imali jako puno posla i tijekom nedjelje poslužili nekoliko stotina jela.  

Idi na 24sata

Komentari 12

  • marsovac147 03.05.2012.

    Koje vi gluposti pričate, sigurno je podmetnut požar u restoran koji bi da je sve u redu trebao dati profit od skoro 10 milijuna kn. Neznam jeste vi normalni ili što...

  • Prva Proleterska_1 02.05.2012.

    Kad se napu ne održava redovito, čiščenje masnoča sa unutrašnje strane i to svaki put do vrha izlaza dima , desi se to da su se vjerovatno upalile masti u njoj i stvorile u plehu nape takvu tempraturu , da je planuo na prolazu imeđu kata, gdje je oko nje bilo drvo plafona. A može biti i to , da nije napa bila nerđajuća , nego iz pocinćane lime , koju je agresivna masnoća prežderala i plamen je išao direkt na drvo ! U oba slučaja može se kazati , da je požar namjerno izazvan !

  • micica152 02.05.2012.

    ...ajme...kaj sad sa onom finom teletinom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare