To je to što me zanima!

OTKRIVAMO Komore pokreću istragu. Pacijentima više puta neovlašteno ulazili u kartone

24sata otkrila su aferu s curenjem podataka u bolnicama i domovima zdravlja, Ministarstvo zdravstva primilo je pritužbe. Sad su na redu dvije komore
Vidi originalni članak

Ministarstvo zdravstva u veljači je primilo nekoliko pritužbi zbog neovlaštenog pristupa podacima e-Kartona od strane zdravstvenih radnika, a slučaj su potom proslijedili na postupanje u Hrvatsku liječničku komoru te u Hrvatsku komoru dentalne medicine. Obje su komore za 24sata potvrdile da su primile navedene prijave na postupanje. Da im je netko ulazio u liječničke nalaze, pacijenti, među kojima su neke i liječnice, utvrdili su preko uvida u Portal zdravlja i u svoj e-Karton.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 11

  • gif 08.03.2024.

    Ulazak u kartone pacijenata je neophodan kako bi se mogli pratiti pacijenti. Internist će ulaziti u karton neuroloških pacijenta jer je to neophodno. Zloraba će biti i bilo je kada se koga uhvati u tome slijedi kazna.

  • jvincetic 08.03.2024.

    Nevjerojatno je koliko se cesto krsi privatnost pacijenata. Nadam se da ce istraga utvrditi odgovorne i poduzeti mjere protiv takvih neovlastenih ulazaka u kartone.

  • idragovic 08.03.2024.

    Ma nemoj, kakva neodgovornost! Pa kako se uopce usude neovlasteno ulaziti u kartone pacijenata? Nadam se da ce istraza pokazati prave krivce.

Komentiraj...
Vidi sve komentare