To je to što me zanima!

Otmicu hrvatskog tankera Donat spriječili Francuzi

Tanker Donat u vlasništvu je zadarske Tankerske plovidbe, a na njemu plovi 26 članova posade. Naoružani pirati napali su ga u Adenskom zaljevu
Vidi originalni članak

Francuski vojni brod spriječio je u nedjelju u Adenskom zaljevu napad somalijskih pirata na hrvatski tanker Donat, objavila je Elizejska palača. Ured francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja priopćio je da je fregata francuske mornarice Jean de Vienne izvela "odlučnu akciju" protiv pirata koji su pokušali oteti hrvatski tanker Donat i, ranije, panamski teretni brod Vulturnus. U akciji je uhićeno 19 pirata, potvrdilo je u Parizu francusko ministarstvo obrane.
"Pirati su posjedovali oružje, streljivo i drugu opremu. Bit će predani somalijskim vlastima", naveo je Ured francuskog predsjednika. Zaplijenjene su jurišne puške, dvije raketne rampe, dvije rakete i više od 1000 litara goriva. Ured je priopćio da je Sarkozy čestitao posadi fregate Jean de Vienne.
Nosivost tankera Donat je 166.000 tona, dugačak je 281 metar, a na njemu plovi 26 članova posade. Donat plovi pod hrvatskom zastavom i u vlasništvu je zadarske Tankerske plovidbe.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sikorsky 05.01.2009.

    \"meedo\"Pa ne budi smješan,sigurno nisi dobro razumio situaciju.Ma ne trebaju Pirati pojačanje ili konkurenciju,nego njih se hvata i tjera od trgovačkih brodova! A Francuzima i ostalima trebate bit zahvalni što su vam spasili brod i uštedili vama koji milijun dolara,koji bi išao iz vašeg đepa,a ne da pljujete po njima,...Pa što znate to i radite!

  • casio 05.01.2009.

    Što ih nisu potopili? Vratiće se isti za par dana.

  • Pejo 05.01.2009.

    lako je sad. a šta cemo kad dode kapetan kuka?

Komentiraj...
Vidi sve komentare