To je to što me zanima!

Otporan na tinejdžere: Roditelji će moći ograničiti brzinu Forda

Tvrtka Ford je izvijestila kako će dogodine predstaviti automobil u kojem će biti poseban sustav za kontrolu brzine i jačine glazbe. Nazvali su ga 'auto za mlade'
Vidi originalni članak

Fordovi stručnjaci u novu seriju automobila ugradit će elektronički sustav, koji će prisiliti mlade vozače da voze sigurno. Projekt je osmišljen kao 'sustav za tinejdžere', jer će ograničiti brzinu vožnje te čak i jačinu glazbe dok mladi budu posuđivali automobil od roditelja. 

Čitav sustav moći će programirati i sami roditelji te će moći odrediti najveću brzinu automobila između 70 km/h i 130 km/h. Osim toga, sistem će imati i posebno upozorenje ukoliko u vozilu ne bude dovoljno benzina. U slučaju nesreće, automobil će moći sam 'poslati' poruku Hitnoj pomoći ili policiji s adresom nesreće, javlja Daily Mail.

Iz Forda su kazali kako vjeruju da automobil neće biti popularan među mladima, ali će sigurno omogućiti roditeljima da 'mirno spavaju'. Najveći dio roditelja koji daju svojoj djeci automobil na korištenje zabrinuti su upravo zbog brzine, za što kažu da im je najveći problem. 'Auto za tinejdžere' će tvrtka Ford predstaviti na tržištu sljedeće godine.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • gallardo 03.09.2011.

    hahahha odmah kod malo boljeg mehanicara do to skine i da stavi chip pa da vidimo :D ....

  • god of war 03.09.2011.

    Ma da ograniče auto i na 20km/h, kad konj ostaje konj....!!

  • bullet23sb 03.09.2011.

    ja mislim da nije kod nas problem u autima vec u balkanskom mentalitetu razmisljanja..stvar je u tom ko je ko ja i nekom dokazivanju..

Komentiraj...
Vidi sve komentare