To je to što me zanima!

Otpušteni radnici ni nakon 16 dana ne odustaju od prosvjeda

KIO Keramika: Dajemo im pet dana da isplate radnike, kaže Đurđa Šimatović odbacujući napise u nekim medijima da su radnici odbili pomoć Vlade
Vidi originalni članak

 - Moleći za pomoć isplate otpremnina, ali i očuvanju radnih mjesta, prosvjedovali smo u Zagrebu, a onda su se u dijelu medija pojavili natpisi da radnici odbijaju pomoć Vlade. Istina je da je gospodin Sarač, ispred Ministarstva rada i poduzetništva, ponudio isplatu 3,6 milijuna iz stečajne mase s tim da taj iznos, ako to odluče HBOR i HPB, može biti i 10 milijuna kuna. Dajemo Vladi rok od 5 dana da isplati radnike, a oni neka se isplate iz stečajne mase - izjavila je u nedjelju na tiskovnoj konferenciji radnica Đurđa Šimatović prenoseći stav prosvjednika.

Prosvjednici ne odustaju od otpremnina i 250 radnih mjesta 

Radnici tvrde kako HBOR namjerava financirati novog kupca KIO Keramike, te da ima prostora da tu pomoć uvjetuje i brojem radnih mjesta. Traže zajednički razgovor s najvećim vjerovnicima: HBOR-om, HPB-om, sucem trgovačkog suda, stečajnim upraviteljem i predstavnikom novog vlasnika i radnika oko isplate 16 milijuna kuna otpremnina i očuvanja najmanje 250 radnih mjesta. 

Državni tajnik Sarač nudio 'tiho' rješenje i 3,6 milijuna kuna?

- Do sada su nam punu podršku dali HDSSB i Hrvatski liberali gospodina Lesara. Priča o KIO Keramici se zavrtila. USKOK-u smo podnijeli prijavu da se ispita vođenje stečajnog postupka. Sumnjamo da se nezakonitim radnjama pogodovalo 'Keramika Modusu', jer ta priča ima svoju pozadinu. Predsjednik granskog Sindikata EKN Ivan Tomac i bivši sindikalni povjerenik Mitrović išli su nekoliko puta kod državnog tajnika Friganovića i svi, kao pilati, oprali ruke od KIO-a. Poručuje nam se da nas je 'prodao' naš povjerenik zajedno s lokalnim političarima i vrhom u hrvatskoj Vladi. Cilj je likvidacija tvrtke, pa smo zato policiji i prijavili da 'Keramika Modus' demontira dio proizvodne linije. Tvornička hala više nema linije za glaziranje i u njoj se sada može igrati nogomet. Sve se to čini mimo zakona - naglasio je Ivan Mužar, potvrđujući novinarima kako je, dan prije odlaska u Zagreb, k njima stigao državni tajnik Jozo Sarač nudeći im 3,6 milijuna kuna, ali da se sve obavi 'tiho' i bez prosvjeda.  

Nakon mirne ophodnje gradskim središtem prosvjednici su danas sudjelovali na svetoj misi u župnoj crkvi nakon čega su potvrdili da od svojih zahtjeva ne odustaju prijeteći da će, ne dobiju li otpremnine i 250 radnih mjesta u tvornici blokirati državnu cestu D2.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ansevar 13.11.2011.

    Žao mi je ljudi ali ste se zeznuli što niste prije protestirali, Jaca je mislila da neće nitko više pa je ovima u Đakovu dala. Vi se ne nadajte ničemu jer novca nema, a par dana pred izbore ovo vam ništa ne vrijedi.

  • MikiMikica 13.11.2011.

    pa koji su do luđaci da bi odbili novce!!??! budite sretni da vam se išta ponudilo u ovoj šupljoj državi! zašto ste odbili što vam se nudilo??!! uz sve afere i gospodu koja vas je vodila sretni ste DA VAM SE IŠTA PONUDILO. žao mi obićne raje. kuku lele!

  • Zmayo 13.11.2011.

    ne odustajte :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare