Obavijesti

News

Komentari 7

Otpušteni radnici ni nakon 16 dana ne odustaju od prosvjeda

Otpušteni radnici ni nakon 16 dana ne odustaju od prosvjeda
5

KIO Keramika: Dajemo im pet dana da isplate radnike, kaže Đurđa Šimatović odbacujući napise u nekim medijima da su radnici odbili pomoć Vlade

VIDEO

 - Moleći za pomoć isplate otpremnina, ali i očuvanju radnih mjesta, prosvjedovali smo u Zagrebu, a onda su se u dijelu medija pojavili natpisi da radnici odbijaju pomoć Vlade. Istina je da je gospodin Sarač, ispred Ministarstva rada i poduzetništva, ponudio isplatu 3,6 milijuna iz stečajne mase s tim da taj iznos, ako to odluče HBOR i HPB, može biti i 10 milijuna kuna. Dajemo Vladi rok od 5 dana da isplati radnike, a oni neka se isplate iz stečajne mase - izjavila je u nedjelju na tiskovnoj konferenciji radnica Đurđa Šimatović prenoseći stav prosvjednika.

Prosvjednici ne odustaju od otpremnina i 250 radnih mjesta 

Radnici tvrde kako HBOR namjerava financirati novog kupca KIO Keramike, te da ima prostora da tu pomoć uvjetuje i brojem radnih mjesta. Traže zajednički razgovor s najvećim vjerovnicima: HBOR-om, HPB-om, sucem trgovačkog suda, stečajnim upraviteljem i predstavnikom novog vlasnika i radnika oko isplate 16 milijuna kuna otpremnina i očuvanja najmanje 250 radnih mjesta. 

Državni tajnik Sarač nudio 'tiho' rješenje i 3,6 milijuna kuna?

- Do sada su nam punu podršku dali HDSSB i Hrvatski liberali gospodina Lesara. Priča o KIO Keramici se zavrtila. USKOK-u smo podnijeli prijavu da se ispita vođenje stečajnog postupka. Sumnjamo da se nezakonitim radnjama pogodovalo 'Keramika Modusu', jer ta priča ima svoju pozadinu. Predsjednik granskog Sindikata EKN Ivan Tomac i bivši sindikalni povjerenik Mitrović išli su nekoliko puta kod državnog tajnika Friganovića i svi, kao pilati, oprali ruke od KIO-a. Poručuje nam se da nas je 'prodao' naš povjerenik zajedno s lokalnim političarima i vrhom u hrvatskoj Vladi. Cilj je likvidacija tvrtke, pa smo zato policiji i prijavili da 'Keramika Modus' demontira dio proizvodne linije. Tvornička hala više nema linije za glaziranje i u njoj se sada može igrati nogomet. Sve se to čini mimo zakona - naglasio je Ivan Mužar, potvrđujući novinarima kako je, dan prije odlaska u Zagreb, k njima stigao državni tajnik Jozo Sarač nudeći im 3,6 milijuna kuna, ali da se sve obavi 'tiho' i bez prosvjeda.  

Nakon mirne ophodnje gradskim središtem prosvjednici su danas sudjelovali na svetoj misi u župnoj crkvi nakon čega su potvrdili da od svojih zahtjeva ne odustaju prijeteći da će, ne dobiju li otpremnine i 250 radnih mjesta u tvornici blokirati državnu cestu D2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.