To je to što me zanima!

Otrovali su se nakon vjenčanja, još se ne zna tko je za to kriv

Mladić i djevojka se nisu pojavili na doručku nakon svadbe. Prijatelji su našli njihova tijela u apartmanu na katu. Tada je utvrđeno da su se otrovali ugljikovim monoksidom
Vidi originalni članak

Patrik Blaško iz Poreča i Lara Nikolić iz Varvari, tragično su preminuli prije četiri godine u agroturizmu Milena u selu Bačva nedaleko Višnjana u Istri.

Nakon svadbenog slavlja, njihova beživotna tijela u apartmanu su zatekli prijatelji nakon što se nisu pojavili na zajutrku. Odmah je alarmirana policija i Hitna pomoć, no mrtvozornik je mogao samo konstatirati smrt. Kako će kasnije pokazati obdukcija i toksikološko vještačenje, mladi par umro je od trovanja ugljikovim monoksidom, koji je u sobu navodno došao preko instalacija, a to su 2015. godine potvrdili i iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’ iz Zagreba.

Pregled instalacija 

Podsjećamo, ubrzo nakon toga Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu samo protiv dimnjačara Đina Tomića, a koji je tada imao 23 godine i bio je zaposlen u tvrtki D.I.M.Š.O. iz mjesta Čavli. Teretili su ga da nije dobro pregledao instalacije, no kako se klupko odmotavalo izgleda da on neće biti jedini koji će morati u svemu odgovarati.

Odvjetnica Ingrid Barić, a koja zastupa obitelji poginulih prije nekoliko mjeseci nam je najavila da će se istraga proširiti i protiv direktora dimnjačarskog društva Marka Bajraktarevića, ujedno i vlasnika tvrtke D.I.M.Š.O., kao i protiv Đorđe Stefanova, vlasnika agroturizma Milena, a uz njih kao i dosad, i protiv dimnjačara Tomića, te vjerojatno i na distributera plina. S obzirom na to da se u ovome slučaju vode dva postupka, onaj kazneni i građanski, i vještačenja su u oba slučaja rađena neovisno.

Prije mjesec dana na terenu je bio angažiran sudski vještak, koji pregledao samo kotlovnicu, a onda je održano i terensko ročište i vještačenje sama dimnjaka u građanskoj parnici. Nakon poduže rasprave vještak je radio brtvljenje probe dimnjaka, i to paljenjem dimnih patrona, koje su dimile crvenom bojom.

Dim se sad nije pojavio 

Popeo se na krov, začepio dimnjak, a zatim u podnožju istog, u kotlovnici, ubacio patrone u isti kanal dimnjaka i zatvorio rupu. No iako je sličnim vještačenjem nedugo nakon događaja prije četiri godine rečeno da kroz utičnice dolazi dim, u ovome slučaju to nije bilo tako. Dim se uopće nije pojavio, pa je sudac naložio vještaku da preuzme svu dokumentaciju, pa će nakon toga, morati dati odgovore i zaključke tijekom sama parnična postupka. Moguće je da će vršiti se i druga ispitivanja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kanader 13.10.2019.

    Sječam se toga. To su oni mladenci koji otišli na medeni mjesec nakon što im kumovi stradani. Meni to neobjašnjivo

  • 13.10.2019.

    Stara Hrvatska priča kada su u pitanju trovanja ugljičnim monoksidom zbog neispravnosti plinskih kotlova . Prvo bi trebalo kazniti proizvođače opreme čiji atmosferski kotlovi nemaju sustav zaštite od povrata dimnih plinova u prostor objekta na samom aparatu . Povrat dimnih plinova uzrokuje kuhinjska napa ili odsisna ventilacija iz kupaonica . Iz svega se da zaključiti da na takvim plinskim kotlovima nema senzora ispod plamenika uređaja nego samo na izlazu dimnih plinova koji reagiraju samo ako je dimovod začepljen .Ako nastane kontra strujanje dimnih plinova ovi senzori neće spriječiti tragediju . Treba naravno kazniti cijeli lanac od proizvođača neadekvatne opreme , projektanta , nadzor i servisere . Kod nas su vještaci ljudi koji su miljama daleko od struke . Nisu prošli ni jednu praktičnu fazu u struci a postali su vještaci . Znanja i stručnost ih definitivno ne krasi , čast pojedincima . Vještačenje po 10 putra nije ništa čudno jer mnogi vještaci nisu sigurni u svoje vještačenje ...

  • Šljivar 13.10.2019.

    Kriv je sdp i hdz i sva banda lopovska

Komentiraj...
Vidi sve komentare