To je to što me zanima!

Otto Brezak je državni prvak u hrvatskom: Pripremam se uz kvizove Potjeru i Milijunaša

Zabočki gimnazijalac, učenik drugog razreda, još od osnovne škole postiže sjajne rezultate na brojnim natjecanjima. Planira upisati FER
Vidi originalni članak

Nemam očekivanja na županijskim ili državnim natjecanjima, no imam kad su u pitanju regularni ispiti u školi, priča nam Otto Brezak (16), izniman učenik drugog razreda Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Zaboku. Odlikaš, četiri puta se plasirao na državna natjecanja, a sudjelovao je na čak deset županijskih natjecanja gdje je osvojio sedam prvih mjesta u šest predmeta. U brojne uspjehe, prije dva tjedna je proglašen i državnim prvakom na natjecanju iz hrvatskog jezika u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Od malena me sve interesiralo, postavljao sam pitanja i tražio odgovore. Na školska natjecanja idem od petog razreda osnovne škole, a prvi put sam osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz biologije u 7. razredu. Ujedno je to moje najdraže postignuće u osnovnoj školi - prepričava nam gimnazijalac koji se za natjecanja priprema sedam do 10 dana, a za ispite u školi nešto manje. Kako kaže, ovisno o predmetu.

- Redovito učim, pripremam se i rješavam zadatke iz prethodnih godina - rekao je Otto, kojem su dobra organizacija i kontinuirani rad donijeli prvo mjesto na državnom natjecanju iz Hrvatskog, a u županiji je bio najbolji iz biologije, kemije, fizike, hrvatskog, biologije, geografije i informatike. Ništa manje bitna su druga mjesta iz latinskog i matematike.

Otto je i jedan od dobitnika Oskara znanja. Svečana dodjela nagrade Oskar znanja pobjednicima državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu, i učenicima koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima održat će se 13. lipnja 2023. godine u 12 sati u Kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu.

Popis svih dobitnika pogledajte na ovom linku: https://www.azoo.hr/oskar-znanja-2023-odrzat-ce-se-13-lipnja-u-zagrebu/

Rukomet, kvizovi i prijatelji

Otto se na natjecanju međunarodne udruge "Klokan bez granica" plasirao među 10 posto najuspješnijih učenika u državi. Uspješan je i u MAT ligi, matematičkom ekipnom natjecanju u kojem je,na prvom mjestu u državi u u ukupnoj kategoriji. Natjecao se i u AToM ligi, ekipnom natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije, u kojem se sa svojom ekipom plasirao na osmo mjesto od ukupno 83 ekipe u kategoriji drugih razreda.

S obzirom na to da niže odlične rezultate i u većini predmeta, zanimalo nas je da li zna koji fakultet želi upisati.

- Želim upisati FER. Nisam siguran koji smjer, ali vjerojatno računarstvo - rekao je gimnazijalac, kojem vjerujemo neće biti problem ostvariti rezultate koje želi.

No to nije sve. Nakon svih formalnih obaveza, slijede one neformalne. Prati Potjeru i Milijunaša koji su mu također izvor znanja i vjeruje da će se jednog dana i on sam prijaviti. Ujedno trenira rukomet još od osnovne škole, a vikendima voli vrijeme provoditi s obitelji i prijateljima.

- Rukomet mi dobro dođe, imam super ekipu na treningu pa je sport dobar ispušni ventil. Vikendima se družim s društvom, vozimo bicikle i slično, a ako nisam s njima onda sam s obitelji koja mi je ipak najveća podrška - zaključuje Otto koji se trenutno priprema za državno iz geografije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare