To je to što me zanima!

Preuređeni ZOO: Milan Bandić obećao žirafu za 15 milijuna kn

Modernizacija ZOO-a je koštala malo manje od 38 milijuna kuna. Neke od novosti su restoran s vidikovcem, edukacijski centar, nastamba Madagaskar, suvenirnica, Darwinov most i signalizacija na šetnicama
Vidi originalni članak

Lijepo je da se svakodnevno mijenja, a čuva svoj stari štih i ljepotu, rekao je u nedjelju Milan Bandić na službenom otvorenju zagrebačkog ZOO-a.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zagrebački gradonačelnik je tijekom obilaska u suvenirnici kupio velikog plišanog majmuna, a dobio je i simboličan dar od ravnatelja Zoološkog vrta Damira Skoka.

- Poklonio mi je žirafu jer zna da ona ovdje ne stoluje već nekoliko godina. Fali nam prostor koji košta oko 15 milijuna kuna. Iduće godine ćemo to urediti. Paralelno ćemo urediti nastambe za vuka, risa i medvjeda - najavio je Bandić.

Modernizacija ZOO-a je koštala malo manje od 38 milijuna kuna.

- To su sredstva iz europskih fondova, a pet posto iznosa je od Zagreba - objasnio je Skok.

Neke od novosti su restoran s vidikovcem, edukacijski centar, nastamba Madagaskar, suvenirnica, Darwinov most i signalizacija na šetnicama. Skok je najavio nove radove, ali i naglasio da neće biti veliki kao dosadašnji.

- Kao što je rekao gradonačelnik, koncentriramo se na afričku savanu, gdje će biti žirafe, koje Zagrepčani toliko žele, te nastamba za hrvatske zvijeri - rekao je Skok.

Bandić je zaključio kako će sad više djece dolaziti u Zoološki vrt.     

Idi na 24sata

Komentari 49

  • LANA555 17.10.2016.

    Ovaj miki se više nezna nit odjevat.Sve na sebi je navukao uz tjelo ko neka treba.Ovi stariji muškarci koi ulaze ili su več ušli u edropauzi su ko neki klinci u dareni.Htjeli bi nekaj a znaju da nemogu i da je prošao voz.Mašta radi svašta.

  • 17.10.2016.

    Ma svaka čast,samo to reć i ništa više,ovakav projekt a da je samo 5% financiran od grada Zagreba.Opet se nađe netko tko će prigovoriti nešto,pa ljudi jadni ste.Otiđite malo do ostalih gradova u lijepoj našoj pa usporedite stanje...

  • 17.10.2016.

    Sve je to lijepo i dobro, ali morti bi se za tih 15 milja mogle iscrtati trake (barem pred raskršćima sa više traka), ili dati Imunološkom zavodu? Sjećam se kak klinka da je u ZG zološkom vrtu bila jedna žirafa i dva slona. Naravno da smo bili oduševljeni, ali i one životno važne stvari (za ondašnje vrijeme) su bile riješene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare