To je to što me zanima!

Otvorila se ogromna rupa na cesti i 'progutala' automobil

NJEMAČKA: Drugi automobil je ostao visjeti na ivici rupe veličine 40 na 30 metara. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a policija je evakuirala stanovnike iz 23 okolne zgrade
Vidi originalni članak

Rupa veličine 40 na 30 metara otvorila se na cesti u njemačkom gradiću Schmalkaldenu, 120 kilometara udaljenom od Frankfurta, u ponedjeljak oko tri ujutro. 'Progutala' je jedan automobil, a drugi je ostao visjeti na ivici rupe duboke oko 20 metara. Stanovnici su pozvali policiju nakon što su čuli zaglušujuću buku. 

 - Mislio sam da je netko počeo radove pa sam htio vidjeti tko me to budi po noći. Prvo sam čuo zvuk vode, a potom kako se nešto ruši. Izašao sam van i pred sobom ugledao ogroman krater. Nevjerojatno - ispričao je Wolfgang Peter za Thüringer Allgemeine. Zemlja koja se urušila oštetila je vodovodne i plinske cijevi te prekinula dovod struje. Glasnogovornik policije Fred Jäger kaže kako se zemlja i dalje urušava, a rupa povećava. Policija i vatrogasci evakuirali su sve u radijusu od 50 metara. 

Helikopteri bi trebali napraviti snimke iz zraka. Uzrok nesreće nije poznat, a u nesreći nitko nije ozlijeđen. Policija provjerava navode stanovnika koji tvrde da je ispod ulice za vrijeme Drugog svjetskog rata bio bunker, razoren u bombardiranju te da je to uzrok urušavanja.  

Slična rupa pojavila se prije nekoliko godina u mjestu Tiefenort, 40 kilometara udaljenom od Schmalkaldena. Urušilo se staro okno napuštenog rudnika. Stradalo je pet kuća. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ZivkoSubic 01.11.2010.

    Rupe cunami poplave požari a za sve smo sami krivi .Ne mi oni

  • Ulterius 01.11.2010.

    Zanima me samo na onim mjestima gdje se godinama ispumpava nafta koje rupe će da nastanu i kakva če to slijeganja tla da budu.

  • glupavi 01.11.2010.

    @ykhbvfjhybfknas...nisam ja čorav nego netko mora biti kriv,....sad je on dežurni krivac za to što svi nemamo ali moramo imati mobitel, kompjuter , ljubavnicu,auto, 120 km dnevno, raditi 8 sati dnevno,hranit ono dvoje što smo napravili, ići na fešte, ići na more i bauljati po forumima kako bi mi učinili puno bolje od onih koji...bla bla bla....malo sarkazma, ironije, šale i budalaštine neće zasmetati gospodine "precizni"

Komentiraj...
Vidi sve komentare