To je to što me zanima!

Otvorili farmu domaćih muha za preradu izmeta

U desecima ćelija muhe polažu jaja, koja se zatim transportiraju do postrojenja gdje ličinke prerađuju životinjski izmet i rade organsko gnojivo
Vidi originalni članak

Usred glavnoga grada Srbije smjestila se farma muha, jedina takve vrste na svijetu. Tvrtka Altamed jedini je vlasnik u svijetu patenta za ovakva postrojenja, odnosno, za ovakvu vrstu prerade organskog otpada. Muhe iz jednoga kaveza dovoljne su za preradu oko tone gnojiva koje ima široku upotrebu u voćarstvu i hortikulturi. Na farmama u Batajnici i Sremčici crvi jedu životinjski otpad i na taj način, u roku pet dana, prave gnojivo, koje je, kažu vlasnici, izuzetno bogato proteinima. Najveći interes za farmu muha pokazao je Nacionalni kraljevski institut za poljoprivredu iz Danske, a vrlo su zainteresirani stručnjaci iz Kraljevskog norveškog instituta za ribarstvo, Japanci, Talijani, Bugari i Izraelci. Tajna je u domaćoj muhi, objašnjava šef proizvodnje na farmi Altamed.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • had 02.02.2008.

    Kao Hrvat sam ogorčen.Zar srpska govna imaju veću cijenu od hrvatskih govana.A tek naše muhe.A da nespominjem hrvatske govnarije u politici.Vjeruj te mi da srbi love u mutnom.

  • zelenožuti 01.02.2008.

    govna do kolen

  • brusnica 01.02.2008.

    domišljato!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare