To je to što me zanima!

Otvorili istragu: Desetero djece iz vrtića zaraženo je sifilisom

Slučaj je otkriven nakon što je svjedočenje bake jednog dječaka, koji pohađa vrtić, procurilo u javnost. Na forumu grada je napisala kako su djecu testirali na sifilis
Vidi originalni članak

Ruska policija pokrenula je istragu nakon što je desetero djece iz dječjeg vrtića u gradu Berezniki zaraženo sifilisom, piše Neva24.

Slučaj je otkriven nakon što je svjedočenje bake jednog dječaka procurilo u javnost. Na internetskom forumu grada napisala je kako su djeci uzimali krv da bi proveli Wassermanov test te da su zaražena djeca podvrgnuta liječenju. Glasnogovornica Odbora za obrazovanje općinskih uprava Tatiana Muhatajeva rekla je kako sumnja u istinitost medijskih napisa. 

- U 40-godišnjoj karijeri nikada se nisam susrela s takvim tipom zaraze u ustanovama koje se brinu o djeci. Iako zvuči nevjerojatno i teško je zamisliti pod kojim uvjetima bi se djeca u vrtiću zarazila spolno prenosivim sifilisom, pokrenuli smo istragu - rekla je Muhatajeva dodajući kako je prijenos bolesti drugim kontaktima osim seksualnog vrlo rijedak. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Slavonka52 03.11.2012.

    Strasno,sta ce jos ti pedofili da urade,ima ih po cijelom svijetu.

  • nefer 03.11.2012.

    jednako se u vrtiću razbukta gripa ili hepatitis A ... vrtić je jako pogodan za širenje boleština

  • ninjutsu 03.11.2012.

    Djecu na antibiotsku terapiju hitno... kako je doslo do toga, bolje ne mislit, Rusija je vrlo surova za zivot...ako nisi bogat

Komentiraj...
Vidi sve komentare