To je to što me zanima!

Otvorili najluksuzniju marinu na Jadranu, stigao i Plenković

Nova marina kategorizirana je s pet sidra, slično kao i zvjezdica također obnovljenog grandioznog Maistrinog Grand hotel Park, koji se uzdiže iznad nje s pogledom na starogradsku jezgru Rovinja
Vidi originalni članak

U petak je u Rovinju svečano predstavljena nova ACI marina, jedna od najvećih investicija u nautičkom turizmu Hrvatske, a u čiju je temeljitu obnovu uloženo više od 150 milijuna kuna.

Na otvorenje je došao i premijer Andrej Plenković, a uz njega su bili i resorni ministri, Gari Cappelli, Oleg Butković, Predrag Štromar, i predsjednik uprave ACI-a Kristijan Pavić.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"To će zasigurno dati još jedan impuls jačanju turizma u Istri, koja je od naših županija jedna od nositelja hrvatskog turizma. Danas smo se upoznali i s napretkom radova na Istarskom ipsilonu, što govori u prilog tomu koliko nam je Istra važna", istaknuo je Andrej Plenković.

Ministar turizma Gari Cappelli ponosan je na novu marinu.

"Ovdje je koncentracija jedne velike vrijednosti hrvatskog turizma, što potvrđuju i podaci u prvih četiri mjeseca gdje je hrvatski turizam bilježio iskorak. Imamo rast od više od 20 posto, u čemu je Rovinj, zajedno s Porečom, Dubrovnik i Splitom, predvodnik", rekao je Cappelli, dodajući i kako je hrvatski turizam time zakoračio u "jednu vrlo kvalitetnu i vrlo tešku i odgovornu turističku godinu".

Ministar turizma istaknuo je i kako je Hrvatska dokazala da s kvalitetom može ostvariti dobre rezultate.

"Predsezona je iznimno dobro odrađena, i to je u ovom trenutku od iznimne važnosti", rekao je. 

Ministar mora, prometa i infrastrukture smatra kako jedinstvenu ACI marinu Rovinj treba promatrati u širem kontekstu kako bi se shvatila njena važnost i potencijal.

"Spoj ACI marine Rovinj i zone Monte Mulini formula je uspjeha razvoja nautike luksuza. Projekt izgradnje ACI marine i hotela Park primjer je strateški promišljene suradnje dvaju poduzetnika iz dvije različite, a opet tako bliske i srodne branše. ACI i Maistra su zajedničkim nastojanjima stvorili daleko veću ukupnu vrijednost u destinaciji nego što bi je imao svaki projekt pojedinačno. Ako je negdje sinergija u punom smislu došla do izražaja, onda je to u ovom slučaju", poručio je Oleg Butković.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić i rovinjski gradonačelnik Marko Pagliaga ustvrdili kako su te dvije velike investicije - novi Maistrin hotel i nova ACI marina - značajno i dodatno podigli kvalitetu i turističke standarde Rovinja, višestrukog šampiona turizma. 

Od viđenijih ljudi na otvorenje došao je i Slavko Linić, istarski gradonačelnici i načelnici, direktori poduzeća, odvjetnici, suci, lokalni političari... Svi su bili složni u jednom, a to jest da je ova marina jedna od najljepših dosad viđenih novijeg doba.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da se nova marina može opisati u četiri riječi, one bi glasile - ljepota, luksuz, inovativnost i sigurnost, a standardi, ponuda i kvaliteta čine ju reprezentativnom u svjetskim okvirima.

Ništa čudno, pogotovo ako se zna da je kategorizirana s pet sidra, slično kao i zvjezdica također obnovljenog grandioznog Maistrinog Grand hotel Park, koji se uzdiže ponad same marine s pogledom na starogradsku jezgru Rovinja.

Nakon dvije godine radova obnovljena marina sad može primati i stometarske jahte, a jednodnevni vez koštat će i do 25 tisuća kuna. Iako manjeg kapaciteta nego prije, sve je prilagođeno luksuzu i uživanju. Pa će tako 200 nautičara, jer upravo toliko ima i vezova, svoja skupocjena plovila bez bojaznosti tamo moći vezati.

Naravno, što je brod manji i troškovi će biti manji, pa će tako primjerice za onaj od 17 metara vlasnik trebati izdvojiti od 1300 kuna dnevno u predsezoni, pa do 1700 tijekom ljeta, ili 95 tisuća kuna godišnje.

U najluksuznijoj marini u Hrvatskoj neki su ponosni vlasnici već privezali svoje morske ljepotice, a kako kažu, tu ih namjeravaju i ostaviti. Imaju sve što se poželjeti može. Od restorana pa do servisa. Dosta vlasnika skupocjenih plovila zainteresirano je da ih dovedu upravo u novu marinu pa tako doznajemo da sa svih strana pršti potražnja i upiti za rezervacijama.

Uz novu marinu izgrađen je i jedan od trenutno najluksuznijih hotela na Jadranu, koji s marinom čini prostorno funkcionalnu cjelinu, ali opet svaki objekt ima svoj identitet. Noćenje u hotelu je od 4500 kuna, pa sve do vrtoglavih 13 tisuća u predsezoni, a tijekom ljeta može biti i do 39 tisuća.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rovinj će tako investicijom od oko 600 milijuna za marinu i hotel svakako privući goste velike platežne moći, a da je to istinita tvrdnja, dovoljno je spomenuti da su već sve velike filmske zvijezde na snimanju u gradu podno Sv. Eufemije prespavali u ovom luksuznom zdanju te prohodali šetnicom uz marinu.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 26.04.2019.

    Stigao je vođa zločinačke organizacije kradezea

  • smijeh 26.04.2019.

    Nikad necu shvatit privatnika koji ulozi svoju lovu i zove ove uhljebe da mu to svecano otvori 😂😂😂 a jos se i hvale sa ypsilonom a kune nisu ulozili jer to financira francuska firma!!!!

  • Dbx17 26.04.2019.

    To se sve gradi za hdz-ove uhljebe, koji budu jedini ostali ovdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare