To je to što me zanima!

'Ova me priča pojela, djeca od samo tri godine rade u rudniku'

U rudniku rade i jedna mlada majka i njezino četvero djece. Tjedno zarade manje od tri dolara, a dnevno im daju samo jednu zdjelu riže koju moraju podijeliti
Vidi originalni članak

NBC News prikazat će emisiju u kojoj će razotkriti kako djeca, od koje su neka stara samo tri godine rade gotovo kao robovi u rudnicima iz kojih vade tinjac. Novinarka Cynthia McFadden je otputovala na Madagaskar kako bi ispričala cijelu priču. U kratkom videu koji je objavio Daily Mail McFadden susreće mladu majku i njezino četvero djece koja su sva mlađa od pet godina. Dnevno rade od pet sati ujutro do 18 navečer i za to su plaćeni manje od tri dolara tjedno. dnevno dobiju zdjelu riže koju moraju podijeliti.

- Kad sam to čula morala sam otići sa strane, sabrati se i onda vratiti na snimanje - kaže McFadden. Tijekom snimanja jedan od šefova je rekao kako imaju puno koristi od rada djece jer imaju male ruke i lakše vade mineral koji se koristi u elektroindustriji.

- Ova me priča pojela, ljuta sam. Razgovarali smo i s direktorima kompanija koje jako dobro znaju d au njihovim rudnicima rade i djeca. Rekli su nam da ne mogu tu ništa - rekla je Cynthia McFadden koja se nada da će njihova priča ipak nešto promijeniti.  

Idi na 24sata

Komentari 18

  • dahhmal 30.11.2019.

    Kad pogledas nase ducane pune police i frizidera hrane i koja nema sanse da se proda do isteka roka a oni zdjelu rize na dan

  • Selo_malo 29.11.2019.

    Tamo djeca od 3 g. rade, što je prestrašno, a kod nas djeca od 33 g. žive od plaća ili mirovina roditelja, baka i djedova, što je isto prestrašno ali u nekom drugom smislu!

  • Tiranosaurus 23.11.2019.

    U Brazilu na ulicama žicaju kune..na Madagaskaru rade za dolare...a da se malo educirate o valutama? Rade za 9.000 Malgaških arijara tjedno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare