News

Komentari 18

'Ova me priča pojela, djeca od samo tri godine rade u rudniku'

'Ova me priča pojela, djeca od samo tri godine rade u rudniku'

U rudniku rade i jedna mlada majka i njezino četvero djece. Tjedno zarade manje od tri dolara, a dnevno im daju samo jednu zdjelu riže koju moraju podijeliti

NBC News prikazat će emisiju u kojoj će razotkriti kako djeca, od koje su neka stara samo tri godine rade gotovo kao robovi u rudnicima iz kojih vade tinjac. Novinarka Cynthia McFadden je otputovala na Madagaskar kako bi ispričala cijelu priču. U kratkom videu koji je objavio Daily Mail McFadden susreće mladu majku i njezino četvero djece koja su sva mlađa od pet godina. Dnevno rade od pet sati ujutro do 18 navečer i za to su plaćeni manje od tri dolara tjedno. dnevno dobiju zdjelu riže koju moraju podijeliti.

- Kad sam to čula morala sam otići sa strane, sabrati se i onda vratiti na snimanje - kaže McFadden. Tijekom snimanja jedan od šefova je rekao kako imaju puno koristi od rada djece jer imaju male ruke i lakše vade mineral koji se koristi u elektroindustriji.

- Ova me priča pojela, ljuta sam. Razgovarali smo i s direktorima kompanija koje jako dobro znaju d au njihovim rudnicima rade i djeca. Rekli su nam da ne mogu tu ništa - rekla je Cynthia McFadden koja se nada da će njihova priča ipak nešto promijeniti.  

Najčitaniji članci