To je to što me zanima!

Ova priča slomit će vam srce: Umro od tuge za prijateljem...

Nakon dva mjeseca uzaludne potrage za svojim vjernim prijateljem, njemačkim ovčarom Janom, ruski umirovljenik Vladimir Davidov (77) iz Bratska umro je u bolnici od infarkta
Vidi originalni članak

Nakon dva mjeseca uzaludne potrage za nestalim psom, ruski umirovljenik Vladimir Davidov (77) iz Bratska umro je u bolnici.

Tužna priča ovog umirovljenika dirnula je Ruse, a mnogi su za nju čuli i van zemlje. Čak i za najhladnijih dana, Davidov je tragao za svojim njemačkim ovčarom Janom kojeg su navodno ukrali lopovi.

Stajao bi usamljeno, oslanjajući se na štake, na ulicama Bratska dok je u rukama držao natpis: "Pomozite mi pronaći mog prijatelja". Zbog silne brige starac je brojne noći proveo bdijući i nadajući se da će se pas vratiti.

- Jan je bio moj jedini partner u životu - govorio bi starac. Psa su znali mnogi susjedi, a obožavala su ga djeca. U potragu za ovčarom uključili su se i volonteri, ali bez uspjeha.

Davidov je krajem ožujka hospitaliziran, a 1. travnja umro je od infarkta. Njegova posljednja želja - da još jednom vidi Jana - ostala je neispunjena.

Volonterka Daria Tatarnikova objavila je na društvenim mrežama da je starac preminuo te pozvala sve koji su sudjelovali u potrazi da pomognu u organizaciji sprovoda.

- Vladimir je živio sam. Ima sestru koja živi u Ukrajini. Trebat će vremena da je nađemo. Možda bi svatko od nas mogao donirati nešto novca i tako pomoći - napisala je Tatarnikova. 

Samo tijekom vikenda, volonteri su prikupili 1500 dolara. Dio prikupljenog novca volonteri će potrošiti na izradu spomenika u čast preminulog starca i njegovog psa kao simbola odanosti i pravog prijateljstva, javlja Siberian Times.

Iako je Davidov umro, volonteri će nastaviti potragu za Janom.

 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Uni 09.04.2016.

    Tuzna prica. Nadam se da je starac sada na boljem mjestu, a da ce volonteri naci psa i dati mu topli dom.

  • Big_Daddy 👊😎 09.04.2016.

    Tko nije doživio nemože ni shvatiti bit ove priče. :-(

  • Filomena 09.04.2016.

    potpuno razumijem... boli kada se izgubi pravi čovjekov prijatelj :((((

Komentiraj...
Vidi sve komentare