To je to što me zanima!

Ova Ruskinja je pet mjeseci u splitskom zatvoru. Sud je odbio njezino izručenje u Ukrajinu

Ruska modna dizajnerica bila je na Interpolovoj crvenoj tjeralici koju je raspisala Ukrajina optuživši je da je 2017. godine u Odesi ukrala nekoliko šivaćih strojeva vrijednih oko 20.000 eura
Vidi originalni članak

Darija Falk uhićena je 11. kolovoza na granici kad je iz Austrije išla na ljetovanje u Hrvatsku. Ruskinja je bila na Interpolovoj crvenoj tjeralici koju je raspisala Ukrajina optuživši je da je 2017. godine u Odesi ukrala nekoliko šivaćih strojeva vrijednih oko 20.000 eura. 

Darija je modna dizajnerica, ima dvoje djece koja su s ocem u Austriji, gdje Ruskinja ima prebivalište. 

Nakon uhićenja prebacili su je u splitski zatvor. 

Dvaput su bili za izručenje

Vijeće splitskog županijskog suda u svom trećem vijećanju odlučilo je da neće odobriti izručenje Ruskinje Ukrajini, piše Slobodna Dalmacija.

Splitski županijski sud je u listopadu 2022. godine, dva mjeseca nakon što su Ruskinju uhitili na granici, odlučio da je se izruči Ukrajini. 

Ona se žalila i Vrhovni sud je prihvatio žalbu vrativši slučaj u Split. Sud u Splitu je prošli mjesec opet odlučio za izručenje pa se Ruskinja opet žalila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Život bi joj bio u opasnosti'

Nakon trećeg vijećanja splitski županijski sud je bio protiv izručenja.

Njezina odvjetnica rekla je da joj nije jasno zašto Vrhovni sud nije preinačio odluku i dodala da bi izručenjem Rusiji njezin život bio doveden u opasnost, s obzirom da je u Ukrajini ratno stanje. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • TatankaYotanka 24.01.2023.

    Kakav je to sud u Splitu koji bi u ratnu Ukrajinu isporučivao ruse ? To nema zdrave logike.  Isto kao da izručite ukrajinca Rusiji.  Gdje im je zdrava pamet ?  Sud nema pameti.

  • pijevac 24.01.2023.

    nek joj daju strojeve i nek šiva...što bi badava bila u zatvoru...

  • sjedi 24.01.2023.

    amaterka ,naši ukradu cjelu tvornicu pa ih još nisu uhvatili

Komentiraj...
Vidi sve komentare