To je to što me zanima!

Uhitili bjegunca osumnjičenog za krvavi napad u New Yorku

Ahmad Khan Rahami (28) je naturalizirani Amerikanac podrijetlom iz Afganistana, a do sada je živio u New Jerseyju. Uhićen je nakon što je razmijenio vatru s policijom na području grada Elizabeth
Vidi originalni članak

Ahmad Khan Rahami (28) osumnjičen je za napade u Americi. Rahami je naturalizirani Amerikanac podrijetlom iz Afganistana, a do sada je živio u New Jerseyju. 
 - Rahami se traži u vezi policijske istrage eksplozije koja se dogodila 17.9.2016. u 20:30 blizu križanja 135. i 23. ulice u New Yorku - stoji u objavi policije. Nekoliko sati nakon te objave, Rahami je uhićen nakon što je razmijenio vatru s policijom na području grada Elizabeth u saveznoj državi New Jersey. U pucnjavi je prema prvim informacijama ozlijeđeno nekoliko policajaca. 

U međuvremenu je objavljeno da ga se, osim s detonacijom u New Yorku, povezuje i s aktiviranjem eksplozivne naprave nekoliko sati ranije u blizini rute humanitarnog maratona u New Jerseyju.

U napadu je ozlijeđeno 29 ljudi. FBI sumnja da je Rahman potencijalno član terorističke ćelije.ž

"Pravda će biti zadovoljena"

Predsjednik Barack Obama, koji se nalazi u New Yorku gdje će sudjelovati na Općoj skupštini UN-a, rekao je kako su obojice "pokušali ubiti nevine ali žele i potaknuti strah.. i promijeniti način na koji živimo kako bi potkopali naše vrijednosti".

"Iako trebamo biti oprezni i agresivni kako bi spriječiti ta nerazumna djela i pronašli počinitelje kako bi im sudili, mi svi imamo i ulogu kao građani a to je da osiguramo da ne podlegnemo strahu", rekao je.

Obama je kazao da zasad nije utvrđena povezanost između atentata u New Jerseyju i u New Yorku za koje je uhićen Rahami.

"Džihadisti nastavljaju gubiti teren u Iraku i u Siriji", kazao je predsjednik, podsjećajući da će se u ponedjeljak na marginama Opće skupštine UN-a sastati s iračkim premijerom Haiderom al-Abadijem.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • škver 20.09.2016.

    O stablo, da ptice odrade svoje!!!

  • Hugo1_1 20.09.2016.

    Ko još vjeruje Amerima

  • kokaza10 20.09.2016.

    Što trošite novac na to,uštedite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare