To je to što me zanima!

Ovaj slatki dječačić plavih očiju danas je prvi čovjek Amerike

Prvi čovjek Sjedinjenih Država, Donald Trump rođen je 14. lipnja 1946. u njujorškoj četvrti Queens kao četvrto od petero djece Fredericka i Mary Trump
Vidi originalni članak

Prvi čovjek Sjedinjenih Država, Donald Trump rođen je 14. lipnja 1946. u njujorškoj četvrti Queens kao četvrto od petero djece Fredericka i Mary Trump. Ima tri sestre, a njegov stariji brat Fred Trump umro je 1981. od alkoholizma. Zbog bratove tragične sudbine, Trump ne pije i ne puši.

Bio je teško dijete

Kažu da je bio teško dijete. Roditelji su ga kao 13-godišnjaka poslali na vojnu akademiju, gdje je bio uspješan. Kasnije će se Trump hvaliti kako je ondje  prošao kroz teži vojnički dril nego mnogi profesionalni vojnici. Studirao je na sveučilištu Fordham, a poslije u sklopu Sveučilišta u Pennsylvaniji završio prestižni poslovni fakultet Wharton.

Trumpov otac, sin njemačkih useljenika, bogatstvo je stekao u graditeljstvu. Trump je počeo raditi za oca nakon fakulteta, a ovaj mu je da stane na noge pomogao "malim zajmom od par milijuna dolara". Već 1974. preuzeo je obiteljski posao i investirao u hotele, kockarnice, golf-igrališta i luskuznu stanogradnju.

Kasnije ulazi u svijet zabave, prvo licencijama za Miss Amerike i Miss Universe, a potom i svojim ulogama u realityu ''Pripravnik'' i njegovom nastavku sa slavnim osobama.

Nije uvijek bio uspješan. Bankrotirao je četiri puta, ali se svaki put nakon restrukturiranja podigao na noge. Forbes mu bogatstvo procjenjuje na četiri milijarde dolara, a Bloomberg na 2,9 milijardi. Razmetljivi Trump, koji živi u raskošnom trokatnom apartmanu na vrhu vlastita nebodera u New Yorku, tvrdi da vrijedi barem deset milijardi.

Nagao, bahat, neumjeren

Težak karakter u djetinjstvu Trump je, mnogi će se složiti, zadržao sve do danas. Trump se ne boji reći bilo što, stvarno bilo što. Protivnike udara tamo gdje boli, a pritom ih nerijetko brutalno vrijeđa. Tijekom kampanje uvrijedio je žene, muslimane, razljutio je i crnačko stanovništvo. 

Taština mu ne poznaje granice. "Svi me vole", rekao je više nego jednom. Za sebe tvrdi da je stvarno pametan, zgodan" i "nepotkupljiv". Njegovi kritičari će se složiti: Trump je neumjeren, nagao i politički neiskusan.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Plavusa 13 Pink G 09.11.2016.

    Ja kad tog covjeka vidim odmah se sjetim onog naseg sa prsutom na celu.

  • pješak 09.11.2016.

    Čojek od 70 god. nije više za nikakav posa. U tim godinama moraš biti u penziji. U tim godinama se više ne pamti , zaboravlja se, kasniš u svemu.... nasrću bolesti... sve loše napada... Kakav predsjednik, kakvi bakrači!

  • 24 SATA NON-STOP 09.11.2016.

    frizura mu je zakon! http://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2015/07/donald-trump-funny-look-alike-20__700.jpg

Komentiraj...
Vidi sve komentare