Obavijesti

News

Komentari 64

Ovaj slatki dječačić plavih očiju danas je prvi čovjek Amerike

Ovaj slatki dječačić plavih očiju danas je prvi čovjek Amerike
1

Prvi čovjek Sjedinjenih Država, Donald Trump rođen je 14. lipnja 1946. u njujorškoj četvrti Queens kao četvrto od petero djece Fredericka i Mary Trump

VIDEO

Prvi čovjek Sjedinjenih Država, Donald Trump rođen je 14. lipnja 1946. u njujorškoj četvrti Queens kao četvrto od petero djece Fredericka i Mary Trump. Ima tri sestre, a njegov stariji brat Fred Trump umro je 1981. od alkoholizma. Zbog bratove tragične sudbine, Trump ne pije i ne puši.

Bio je teško dijete

Kažu da je bio teško dijete. Roditelji su ga kao 13-godišnjaka poslali na vojnu akademiju, gdje je bio uspješan. Kasnije će se Trump hvaliti kako je ondje  prošao kroz teži vojnički dril nego mnogi profesionalni vojnici. Studirao je na sveučilištu Fordham, a poslije u sklopu Sveučilišta u Pennsylvaniji završio prestižni poslovni fakultet Wharton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trumpov otac, sin njemačkih useljenika, bogatstvo je stekao u graditeljstvu. Trump je počeo raditi za oca nakon fakulteta, a ovaj mu je da stane na noge pomogao "malim zajmom od par milijuna dolara". Već 1974. preuzeo je obiteljski posao i investirao u hotele, kockarnice, golf-igrališta i luskuznu stanogradnju.

Kasnije ulazi u svijet zabave, prvo licencijama za Miss Amerike i Miss Universe, a potom i svojim ulogama u realityu ''Pripravnik'' i njegovom nastavku sa slavnim osobama.

Nije uvijek bio uspješan. Bankrotirao je četiri puta, ali se svaki put nakon restrukturiranja podigao na noge. Forbes mu bogatstvo procjenjuje na četiri milijarde dolara, a Bloomberg na 2,9 milijardi. Razmetljivi Trump, koji živi u raskošnom trokatnom apartmanu na vrhu vlastita nebodera u New Yorku, tvrdi da vrijedi barem deset milijardi.

Nagao, bahat, neumjeren

Težak karakter u djetinjstvu Trump je, mnogi će se složiti, zadržao sve do danas. Trump se ne boji reći bilo što, stvarno bilo što. Protivnike udara tamo gdje boli, a pritom ih nerijetko brutalno vrijeđa. Tijekom kampanje uvrijedio je žene, muslimane, razljutio je i crnačko stanovništvo. 

Taština mu ne poznaje granice. "Svi me vole", rekao je više nego jednom. Za sebe tvrdi da je stvarno pametan, zgodan" i "nepotkupljiv". Njegovi kritičari će se složiti: Trump je neumjeren, nagao i politički neiskusan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.