To je to što me zanima!

Ovako bi trebao izgledati Fanin kafić oko kojeg "lome koplja"

Iako je utvrđeno da nije poštovano pravo prvokupa parcele na Marjanu, Kerumova djevojka Fani Horvat, bez obzira na prosvjede građana, gradi svoj kafić
Vidi originalni članak

Fani Horvat je 2008. godine teren na Marjanu platila 1,2 milijuna eura i to dogovorivši se s ni više ni manje već s 12 vlasnika. Institucije koje su trebale voditi računa da se zakon o zaštiti prirode primijeni i u ovom slučaju, nisu dobro odradile svoj posao. Iako zakon o zaštiti prirode regulira da se teren morao najprije ponuditi Gradu, županiji i državi, to nije učinjeno. 

Građani Splita uporno prosvjeduju jer smatraju da se treba zabraniti svaka gradnja na Marjanu, a pogotovo ona za koju će se posjeći stabla kako bi se napravilo mjesta ležaljkama. Krivce trenutne situacije vide u splitskim urbanistima i arhitektima koji umjesto da dovode u red, omogućavaju gradnju u zaštićenom području Park šume Marjan. 

Idejno rješenje kupališta i ugostiteljskog objekta, rad splitskih arhitekata Nenada Mikulandre i Ivane Bakotić, osvojio je žiri koji ga je jednoglasno i izabrao. Uz ugostiteljski objekt i kupalište, planirana je i izgradnja igrališta kao i parkirališta. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • mala st 22.01.2011.

    opet fani i kerum.........bolje i da bude restoran nego jebodrom.................

  • user_32254 22.01.2011.

    Ako žena ima građevinsku dozvolu onda neka gradi! Bar če malo smanjit nezaposlenost i povečat turističku ponudu na moru! To kaj je dobila građevinsku preko veze (pi..e) to je njezina stvar. Nemojte biti ljubomorni!

  • Spejs 22.01.2011.

    Iskreno, nije me iznenadilo. Para k'o da ja ovakvih priča malo u Hrvatskoj, pa se sad treba čuditi. Ovo se trebalo spriječiti odmah u početku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare