To je to što me zanima!

Knin bez autobusa iz Srbije i BiH, Rimac sigurno pobijedila

Prije četiri godine na parkiralištu ispred Konzuma u Kninu bilo je 28 Lastinih autobusa s biračima koji su doputovali kako bi glasali na lokalnim izborima
Vidi originalni članak

Gradonačelnica Knina i novi župan Šibensko-kninski izabrani su bez glasača srpske nacionalnosti koji su na dosadašnje izbore putovali autobusima iz BiH i Srbije. 

Na lokalnim izborima prije četiri godine na parkiralištu kod Konzuma moglo se izbrojiti 28 Lastinih autobusa kojima su doputovali birači, u prvom krugu ovih izbora prije dva tjedna parkiranih autobusa je bilo svega pet, a ove nedjelje ni jedan! 

Razloga za nedolazak birača iz Srbije i BiH je više. Naime, uoči ovih izbora s biračkih popisa Knina izbrisano je čak pet tisuća ili jedna četvrtina birača. Osim toga, SDSS u drugom krugu nije imao svog kandidata. 

Goran Pauk (HDZ, HSS, HSP AS, HČSP) na izborima za župana je osvojio 55,37 posto glasova, dok je Anita Bara (SDP, HNS, HSLS, HSU) osvojila 41,13 posto. Josipa Rimac (HDZ) u Kninu ostaje gradonačelnica s 59,58 posto glasova, dok je Dario Šimić osvojio 37,77 posto.

Na prijašnjim izborima glasači-putnici od vodiča su upućivani da glasuju za HDZ, a u prvom krugu ovih izbora su dobili letke u kojima su pozivali da glasuju za SDP-ove kandidate. Sada nije potpisana nikakva koalicija, pa stoga nisu organizirane autobusne karavane glasača iz Srbije i BiH.

Idi na 24sata

Komentari 348

  • amm 03.06.2013.

    hahahahahahahahahahaha, jedva cekam cirilicu u vukovaru i to samo zato sto je hdz za nju glasao hahahahahahaha..by the way u srbiji je sve na 2 ili vise jezika..

  • PRCO 03.06.2013.

    Ja nisam glasao jer zivim u austriji a hrvatski sam drzavljanin ne vidim razlog da oni koji ne zive u hr da putuju iz srbije samo radi glasanja u rh.

  • Baba Vanga78 03.06.2013.

    vrlo jasno evo tu se kaze da svi izbori do sada nisu bili legalni 5000 hej.......................................

Komentiraj...
Vidi sve komentare