To je to što me zanima!

Ovise o 'Đuri': Konačno imamo svoju kuću, ali ništa za jesti...

NEIZVJESNOST Obitelj Gašparac jedna je od mnogih koje čekaju plaće iz Đure Đakovića. Radnici su u štrajku već 10 dana, a iz tvrtke obećavaju isplatu uskoro
Vidi originalni članak

Ovo s neisplatom plaće meni i mojim kolegama s posla i, naravno, članovima moje obitelji neizrecivo je golem životni problem. Jer, za plaću se ne zna kada će biti, supruga radi honorarno tek da se namakne koja kuna, a mi sami i tri kćeri, jedna studentica i dvije školarke, izravno ovisimo o tome ima li plaće iz "Đure" ili ne, pa može li teže, rekao je  Zvonimir Gašparac (44), radnik tvrtke Specijalnih vozila Brodskog "Đure Đakovića".

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Đuri 17 godina kao zavarivač zarađuje plaću za sebe i svoju obitelj. 

- Plaće nas "Đurinaca" nisu neke baš velike ali su bile redovite i na taj način mojoj obitelji dostatne, a  sada su nažalost "postale" problem i pitanje obiteljskog opstanka. Velika većina Đurinaca živi od te plaće, od mjeseca do mjeseca se "krpa", i sad kad svoj posao odradimo korektno i ispunjavamo sve zadane obveze onda vam sutra netko iz uprave dođe i kaže: nema plaće. A, ja ne mogu otići u Elektru ili drugdje i tražiti da mi prolongiraju naplatu računa ovaj mjesec - objasnio je Zvonimir. 

Od njegove plaće ovise i supruga Gordana (44) i tri kćeri od 21, 19 i 17 godina, pa je neisplata za njih kao obitelj jako veliki udar. 

DARKO HORVAT: 'Uskoro plaća u Đuri Đakoviću, pregovaramo s Amerikancima'

- Kako da, recimo, svoju kćer koja studira nazovem i kažem spremi stvari i vrati se za Brod? Nemamo plaće i novaca za dalje, a o tome ovisi njezina budućnost. Užasno teška situacija. Ovaj mjesec smo nekako uspjeli uz pomoć naših obitelji drugih dobrih ljudi riješiti neke mjesečne dažbine i račune, a što i kako dalje, kako kad dođe 15.studeni ako kažu da, opet, nema plaće, kako dalje - očajan je Zvonimir.

- Već sada ulazimo u dugove, crvene minuse, strahujemo samo da nam nešto ne bi sjelo na račun i blokiralo, zar nam to treba? Ja sam u Đuri na poslu učinio sve da se to ne dogodi, svoju sam plaću uredno zaradio - dodao je. 
 
Zvonimirova obitelj živi u centru Broda i, kaže, nema mogućnost da ima kokoši, svinje niti bilo što slično da se nekako preživi dok plaća ne stigne. 

ŽUPAN MARUŠIĆ: 'Sljedeći tjedan trebale bi stići plaće radnicima Đure Đakovića'

- Nismo mi u našoj obitelji navikli na nekakav luksuz, ali kad smo čuli da nema plaće možete misliti kako nam je bilo i kako sada trpimo zbog te neizvjesnosti. Mjesečne režije su nam 1200 kuna, treba biti umjetnik izgurati s plaćom od 5500 kuna. Zato Boga molimo da se za Đuru nađe rješenje, a ako ne, onda doista ne znam što i kao dalje - rekao nam je Zvonimir i dodao da za njegovu struku u Brodu nema posla. 

- Užasno se osjećamo, sada nakon tolikih godina truda i odricanja konačno imamo svoj krov nad glavom a nemamo što za jesti, kako ne bismo bili očajni - zaključuje sa suzom. 

Idi na 24sata

Komentari 86

  • CroHunter_1 09.11.2019.

    Gašo imao si ti puno više od 5 i po ne laži. Problem je što skoro ništa nisi radio a bilo je super uvukli ste se đuretiću samo pertle virile. Jednostavno nedodirljivi ne mogu vam dat otkaz, možete kako hoćete. Al ne dokle hoćete i to je problem treba sad radit i ponovo ispočetka

  • srecko64 04.11.2019.

    Uprava lopine za zatvor skupa sa vladom. Nemojte za njih glasat. Sve je propalo u Hr sa nima na vlasti.

  • 04.11.2019.

    izbori su zablude i neizlazim nikada na izbore

Komentiraj...
Vidi sve komentare