To je to što me zanima!

Ovo je čudo! Skijaš (26) ispod lavine preživio nakon pet sati

Muškarac je bio pri svijesti ali teško pothlađen. Uspio je preživjeti jer se oko njegove glave formirao zračni džep koji mu je omogućio disanje, premda se zbog mase snijega nije mogao ni pomaknuti...
Vidi originalni članak

Pošto ga je zatrpala lavina, Austrijanac (26) proveo je više od pet sati pod gomilom snijega prije nego je spašen, objavile su u četvrtak austrijske spasilačke službe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Žrtve lavine obično ne prežive duže od 15 minuta ispod snijega, a slučaj spašenog 26-godišnjaka prvi je takav u Alpama u posljednjih dvadeset godina, rekao je dužnosnik spasilačke službe Stefan Schroeck.

Službe su uzbunjene u srijedu navečer pošto se skijaš nije vratio s neobilježene staze kod štajerskog vrha Pleschnitzzinkena. Spasitelji su ga uspjeli pronaći ispod metra snijega jer je kod sebe imao odašiljač koji je svakih nekoliko minuta slao njegovu lokaciju.

VIDEO Skijaš pokosio novinara HRT-a! Pinturault najbolji u Söldenu

Muškarac je bio pri svijesti ali teško pothlađen. Uspio je preživjeti jer se oko njegove glave formirao zračni džep koji mu je omogućio disanje, premda se zbog mase snijega nije mogao ni pomaknuti.

- Imao je puno, puno sreće - rekao je Schroeck.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 26.12.2019.

    Sreća pa je mlađi čovjek već sam mislio da je Kalinić,on se zna izvlačiti iz bandičevih rupa

  • SilikoniralaSiSe 26.12.2019.

    Dobio je ponovno rođenje, vjerojatno idućih zima će negdje u toplije krajeve, a ako nije vjerovao u božična čuda, evo mu razloga...

  • najirаm 10_913 26.12.2019.

    Preživio je nakon pet sati?! Valjda je preživio pet sati pod snijegom. Novinari nepismeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare