To je to što me zanima!

Ovo je imovinska kartica HDZ-ovke koja se ulizuje Plenkoviću: 'A KAMATNU STOPU NEZNAM'

Ankica Zmaić je u Saboru Plenkovića prozvala snažnim i karizmatičnim liderom. Zavirili smo u imovinsku karticu ove HDZ-ove načelnice Vrpolja
Vidi originalni članak

Višesatnu raspravu o opozivu premijera Andreja Plenkovića obilježile su žestoke prepirke oporbe i vlasti, ali jedan istup saborske zastupnice HDZ-a vrijedi posebno zabilježiti. 

Ankica Zmaić je u jednom trenutku ustala i stranačkog šefa prozvala snažnim i karizmatičnim liderom. 

- Poštovani predsjedniče vlade, svi mi znamo, i lijevi i desni, koja su postignuća i uspjesi ove Vlade Republike Hrvatske. No potpisnici za pokretanje vašeg povjerenja ne mogu se sa svim ostvarenim rezultatima pomiriti i nositi se s istima. Smatrate li vi, kao snažan i karizmatičan lider, kojemu današnji akteri ne mogu parirati... - poručila je, između ostalog, zastupnica Zmaić.

NAKON SJEDNICE HDZ-A Plenković o zahtjevu za njegovim opozivom: Ovo je jedan od loših uradaka oporbe

Zavirili smo u imovinsku karticu odane zastupnice koja paralelno funkcionira i kao načelnica Općine Vrpolje. Usput, na službenim stranicama općine, uz njen opis stoji i kako je "svojim trudom i zalaganjem uvelike utjecala na razvoj cijele Općine, a uz mnoge planove koje još ima ne sumnjamo da će se taj razvoj nastaviti i dalje.

Ankica je po struci strojarska tehničarka, a načelnički posao obavlja volonterski. U Saboru mjesečno prima 2117 eura neto. Upisala je i više nekretnina, među kojima su kuća s okućnicom te nekoliko oranica koje glase na muža. Tu su i tri automobila i traktor, također na muža, te dvije štednje po 19120 i 2000 eura. 

Zanimljivo, u podacima o obvezama upisala je leasing za automobil, a zadužila se prošle godine. Dodala je i napomenu, koju prenosimo integralno:

2022. SAM NA LEASING KUPILA AUTOMOBIL, NAIME PLAĆAM GODIŠNJU RATU U IZNOSU:12604,24 EURA, A KAMATNU STOPU NEZNAM JER SAM ZAGUBILA UGOVOR. PA PO MOM IZRAČUNU, BUDUĆI NEMOGU ZAKLJUČITI IMOVINSKU KARTICU SAM UNIJELA GORNJE PODATKE. ZA SVE OSTALE INFO EVENTUALNO STOJIM NA RASPOLAGANJU.

Osim toga, Ankica je predsjednica LAG-a Slavonska Ravnica, čije je sjedište u Vrpolju te je članica Upravnog odbora Hrvatske zajednice općina.

Mandat u Saboru joj je započeo u srpnju 2020., kao zamjenici Danijela Marušića. Također je i članica Odbora za zaštitu okoliša i prirode, Odbora za predstavke i pritužbe, Odbora za poljoprivredu i Odbora za ravnopravnost spolova. Članica je i međuparlamentarnih skupina prijateljstva Bosne i Hercegovine, Južne Afrike, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Idi na 24sata

Komentari 291

  • Filister na 2 09.04.2024.

    Hadezejova Krkanka

  • makako 26.02.2023.

    Liči mi na sudca šta bi doveo djecu iz Konga pa tek onda provjeravao dokumentaciju. Zemljo otvori se.🤮🤮🤮🤮

  • 25.02.2023.

    Podržavajte to i dalje, ne može bolje…….

Komentiraj...
Vidi sve komentare