To je to što me zanima!

Ovo je leteći Pentagon: Amerika u Europu poslala avion koji bi mogao izdržati nuklearni napad

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dizajniran je da izdrži elektromagnetski puls od nuklearne eksplozije, a može prevoziti 112 članova posade, ima 18 ležajeva i šest kupaonica, sobu za brifing, posebno ojačane prozore
Vidi originalni članak

Amerika je u Europu poslala zrakoplov poznat kao Leteći Pentagon, dizajniran da izdrži nuklearni rat, javlja Independent.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vjeruje se da je zrakoplov, poznatiji kao avion 'sudnjeg dana', dio flote mlažnjaka koji putuju s američkim predsjednikom Joeom Bidenom koji je stigao u Bruxelles na razgovore s drugim svjetskim čelnicima o ratu u Ukrajini, a potom otišao i u Poljsku.

 

KULEBA I REZNJIKOV S BIDENOM Vlakom i autom iz Kijeva: Joe Biden u Varšavi nenajavljeno se sastao s ukrajinskm ministrima

E4-B, modificirani Boeing 747, primijećen je kako leti iznad La Manchea kako je rastao i strah da bi Vladimir Putin mogao upotrijebiti nuklearno, kemijsko ili biološko oružje.

Zračne snage SAD-a imaju četiri E-4B, od kojih je ovaj, nazvan Nightwatch, određen kao zapovjedno-kontrolno središte u slučaju nuklearnog napada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dizajniran da izdrži elektromagnetski puls od nuklearne eksplozije, Leteći Pentagon bi djelovao kao zračna baza za američkog ministra obrane i višeg vojnog osoblja koji bi mogli iz njega voditi operacije.

Zrakoplov vrijedan 200 milijuna dolara, može prevoziti 112 članova posade, ima 18 ležajeva i šest kupaonica, sobu za sastanke, konferencijsku sobu te radne prostore.

SPOMINJAO I NACISTE Nove Putinove izjave: 'Zapad voli otkazivati ljude, dokaz za to je književnica J.K. Rowlling'

Kupola na vrhu sadrži desetke satelitskih antena i antena koje mogu slati naredbe bilo kojem američkom brodu, podmornici ili zrakoplovu bilo gdje u svijetu.

U svakom trenutku spreman je za polijetanje

Poznato je da ima toplinsku i nuklearnu zaštitu i da može ostati u zraku danima bez nadopunjavanja goriva. Navodi se da su njegovi prozori prekriveni žičanom mrežom kako bi se posada zaštitila od eksplozije.

KORAK PREMA MIRU? Erdogan: Putina treba ohrabriti da časno napusti Ukrajinu...

U svakom trenutku spreman za polijetanje, zrakoplov "sudnjeg dana" u srijedu je doletio iz Washingtona, prešao Atlantik i La Manche prije nego što je krenuo u RAF Mildenhall u Suffolku, prema podacima praćenja letova.

NATO tvrdi da će Ukrajini osigurati opremu za zaštitu od nuklearnog, kemijskog, biološkog i radiološkog oružja.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • DeGogi_007 27.03.2022.

    Ali se nece imati vise gdje spustiti.

  • 27.03.2022.

    Koliko kosta minuta leta toga cuda 😵‍💫

  • CobaltTheSharp 27.03.2022.

    Blago ojropi!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare