To je to što me zanima!

Ovo je manijak koji je bebu zgrabio i bacio ju na beton

Antonijo H. vlastitu je sestru prije nekoliko godina izrezao staklom. Na podu je razbio čašu i sestru zgrabio i vukao po podu. Napadao je i prolaznike
Vidi originalni članak

Liječnici se i dalje bore za život dvomjesečne bebe, koju je u subotu kraj splitskog kupališta Bene, manijak iščupao majci L.L.O. (29) iz kolica i bacio ju na pod. Curica ima nagnječenje mozga i teško krvarenje u glavi. Još je nisu operirali jer se čeka da prođu 24 sata kako bi hematomi na bebinoj glavi splasnuli. Liječnici, za sada, ne žele davati nikakve prognoze. Muškarac koji je bebu napao je 32-godišnji Antonijo H. iz Splita. Pati od teške psihoze i ovisnik je o drogama. Jedno vrijeme, navodno je proveo u Psihijatrijskoj bolnici na otoku Ugljanu. Policija je u subotu oko 12.28 sati primila dojavu da muškarac divlja po kupalištu. Svjedokinja kaže da je njezin psić u subotu oko 12.30 sati došetao do Antonija koji je upravo bio izašao iz mora.
- Zavikao mi je 'Nitko ne poštuje Bibliju, j..em vam Boga!' Ispričala sam mu se, uzela psa i brže bolje otišla. Malo nakon toga čula sam da je napao bebu - kazala je mlada Splićanka. Potom je maltretirao i druge prolaznike na Marjanu, vikao im je 'nećete vi mene' i druge nebuloze. Nakon što je uočio policiju skočio je u more. Tek je nakon dužeg nagovaranja odlučio izaći, no tada je zgrabio kamen i počeo se udarati njime po tijelu. Htio se ozlijediti i bacanjem po stijenama. Tijekom večeri, nakon što su ga na psihijatriji uspjeli smiriti, priveli su ga u policijsku postaju, gdje je još uvijek na obradi. Tijekom nedjelja trebali bi ga privesti istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Terete ga za pokušaj ubojstva, ali s olakotnim okolnostima. Antonijo ima nekoliko prijava zbog nasilja u obitelji. Majka Antonija H. je ispričala da je u četvrtak njen sin sam zatražio pomoć na Psihijatrijskoj klinici. Želio je da ga prime, kaže, ali su ga poslali kući, jer na odjelu nije bilo mjesta, a i Antonijo sa sobom nije imao ni zdravstvenu iskaznicu.
- Ne mogu prestati plakati odkad sam čula što je učinio. Ispričavam se toj obitelji. Jadna ta beba i njezina obitelj. Sin mi nije smio biti na slobodi, morali su ga doktori staviti u bolnicu - zapomagala je majka koja je noć na nedjelju provela u policiji. Kaže kako je u petak uzeo dvije table normabela i govorio da će se ubiti. S bolešću sina cijela obitelj bori se već desetak godina, a sve je počelo, tvrdi majka, nakon što je progutao šaku ecstasyja. Mlađu sestru i braću često je napadao. Sestru je 2000. godine izrezao staklom. Na podu je razbio čašu i djevojku zgrabio te ju vukao po podu. Bježao je s Psihijatrijske klinike, boravio više puta i na Ugljanu i na Rabu, a nigdje ga nisu željeli zadržati dulje od tri mjeseca, unatoč upozorenju obitelji da je iznimno opasan i agresivan.

BRATA VIŠE PUTA POKUŠAO UBITI
- Moj brat je od osamnaeste godine psihički bolesnik. Liječi se povremeno, a svaki put pobjegne iz bolnice. Cijelu obitelj već godinama maltretira. Posljednjih mjesec dana prijetio je da će nekog ubit. Čak je po kvartu tražio oružje. U četvrtak navečer trebao je ponovno krenuti na liječenje, ali je zdravstvenu iskaznicu potrgao kako ga liječnici ne bi primili. Lukav je on - ispričao je I. H. (29) brat manijaka Antonija H. iz Splita. Dodao je kako se svog brata odrekao odavno jer ga je više puta pokušao ubiti. Kobnog dana, nastavio je I. H., Antonijo se dignuo ranije, pospremio je stan i izbacio smeće te je cijelo vrijeme govorio kako će doći inspekcija.
- Kada mi je prijatelj javio što se dogodilo bio sam u šoku. Kako bi se smirio otputovao sam u Zagreb gdje sam sa svojim prijateljima platio misu za nevinu bebu - rekao je I. H. Zbog bratovog maltretiranja više puta je zvao policiju i Centar za socijalnu skrb. Iz Centra su mu, kaže, rekli da ako ne može živjeti s bratom neka ode u centar Mir, sa beskućnicima.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • jedna-jedina 20.04.2009.

    nemogu vjerovat..nadam se da će se bebe oporaviti! :(

  • dozvati1 20.04.2009.

    uz ovog bolesnika trebalo je staviti i fotografiju debila iz bolnice koji ga nije uzeo na liječenje . jebala ga zdravstvena iskaznica -ako je nije imao mogao ga preuzeti i nakon liječenja ispostaviti račun . milinoviću sad budi kauboj - no ti si inadijanac.

  • limun 20.04.2009.

    strašno je to šta je napravio,ali činjenica je da je on bolestan čovjek.ovo nje prvi put da je psihijatrija zakazala,pustila bolesnog čovjeka i da je on onda napravio s.....e.

Komentiraj...
Vidi sve komentare