To je to što me zanima!

Ovo je novo Teslino oružje: Jeftini električni auti za sve?

Američka tvrtka koja proizvodi električne automobile Tesla Motors pronašla je način da napravi novi jeftiniji električni automobil za masovno tržište
Vidi originalni članak

Kompanija Tesla Motors potpisala je ugovor s Jeffom Dahnom, sveučilišnim profesorom i istraživačem litij-ionske baterije. Prema sporazumu, Tesla će podržati Dahnov tim od oko 20 studenata, tehničkog osoblja i postdiplomskih studenata na najmanje pet godina, piše Poslovni dnevnik.

Dahn trenutno radi na projektu razvijanja dugotrajnijih, jeftinijih litij-ionskih baterijskih ćelija. Ekskluzivno partnerstvo s Teslom počet će u lipnju 2016., nakon što Dahn završi istraživački projekt s 3M-om.

Pri izgradnji super baterije, Dahn se neće fokusirati samo na cijenu, niti će se njegovo istraživanje  odnositi samo na litij-ionske baterije koje se koriste u Teslinim električnim automobilima. Njegov istraživački tim želi povećati količinu energije koja može biti pohranjena u bateriji i produljiti trajnost litij-ionskih ćelija. Na taj način bi se smanjili troškovi u automobilima.

Teoretski je vrlo lako povećati gustoću energije, može se pohraniti više energije, oko 25 posto, u litij-ionskim ćelijama, što bi rezultiralo baterijama višeg napona.

Više čitajte na portalu Poslovni.hr.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dokoza 19.06.2015.

    rezultirati ce baterijama vecega napona? bs..

  • TomislavMiljak 19.06.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare