To je to što me zanima!

'Ovo je praktički ratno stanje, molim sve da izvjese zastave'

Svi koji misle da će to trajati par dana se varaju, to će trajati malo duže. Važno je da ne dođe do loma unutar zdravstvenog sustava, rekao je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama
Vidi originalni članak

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, gostovao je u četvrtak u Newsroomu N1 i komentirao mjere koje se u Hrvatskoj poduzimaju u borbi protiv koronavirusa.

- Vojska je uskočila, svaka čast. Svi se moramo držati zajedno - rekao je Kalinić. Komentirao je i plan da bi Arena bila smještaj ukoliko se pojavi puno oboljelih.

EUROPSKE MJERE ZA SPAS Austrija daje radniku čak 90% plaće, a naša Vlada minimalac!

- Bolnice nisu ni predviđene za taj kapacitet, nemamo tu što pametovati. Vjerojatno ima boljih ali i gorih rješenja od toga. Mi ćemo morati tražiti dodatni prostor za karantenu jer će broj oboljelih skočiti. Svi koji misle da će to trajati par dana se varaju, to će trajati malo duže. Važno je da ne dođe do loma unutar zdravstvenog sustava, sve mjere su zbog toga da zdravstveni sustav izdrži - rekao je Kalinić. Što se Zagreba tiče, rekao je i kako će nakon dezinfekcije tramvaja i javnog prijevoza krenuti s okretištima i cestama. Također, krenuli su u nabavu sigurnosne opreme. Kalinić je također uputio apel svima:

BRIGE HRVATA U INOZEMSTVU Ne smiju raditi, niti vratiti se kući: A tko će im platiti rentu?

- Imam molbu za dizanje svijesti nacije jer ovo je praktički ratno stanje protiv virusa. Molim sve građane da izvjese svoje zastave kao dio nacionalnog ponosa, neka to učine i državne institucije. 

Idi na 24sata

Komentari 139

  • POTPEC 20.03.2020.

    Napravili ste puno, ali u krajnosti NIŠTA. Gospodo da ste htjeli, a mogli ste onog trena kad se u nekoj općini pojavi oboljeli minimum 5-10. osoba, ta općina bi istovrimeno tribalo staviti u karantenu uz obavezu zatvaranja granica za svaku osobu koja želi ući u Hrvatsku, bila ona građanin Hrvatske ili ne. Osim toga, vrimena je bilo tribalo je naručiti za barem polovicu Hrvatskih birača testere, bez obzira na cijenu. Medicinsko osoblje svakodnevno testirati jer dok se ustanovi kod njih korona, oni rade, a samim tim su i širitelji virusa na svoje pacijente. Ali ne vi o takvim stvarima ni dan danas ne razmišljate, osim uspoređivanja sa susjednim državama i pravdanjima.

  • 20.03.2020.

    opet ona stara fora - imamo hrvatsku !

  • Oksimoron_1 20.03.2020.

    Zastave? Pa od kuda je taj? Zastave? Daj prvo nauči odgovornosti i kulturi krkane koji šeću među nas (još) zdrave. Nauči one čopore roditelja i klinaca da se ne mogu u skupinama od njih 30-ak klepetati i igrati na igralištima od 10 m2. Radite; komunalni redari neka hodaju i kazne/popišu/ one kaj se grupno okupljaju. Zastave?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare