To je to što me zanima!

U 2012. ostali smo bez Tuste, Whitney, Helge Vlahović, Ette..

Ove godine oprostili smo se od nekih uistinu velikih zvijezda. Ostali smo bez Helge Vlahović, Branka Črnca Tuste, Whitney Houston, Ette James, Sylvije Kristel...
Vidi originalni članak

U protekloj godini ostali smo bez dosta glumaca, glazbenika, dramskih djelatnika i ostalih koji su svojim radom zaslužili zvjezdani status. Prva tragična smrt koju ćemo spomenuti kao događaj koji je šokirao i ražalostio cijeli svijet je smrt Whitney Houston. Legendarna diva anđeoskog glasa preminula je 11. veljače u kadi u sobi hotela Beverly Hilton na Beverly Hillsu. 

Toksikološkom analizom utvrđeno je da je pjevačica u organizmu imala kokaina, marihuane, Xanaxa, Flexerila i Benadryla... kad je preminula. Iako je njen pomoćnik pokušao očistiti sobu od droga, policajci su pronašli žlicu u kojoj je bila neka tvar nalik kristalićima. Konačni rezultati autopsije govore kako se pokojna diva vjerojatno predozirala nekom drogom. Kad su je pronašli u kadi bila je okrenuta licem prema dolje i iz nosa joj je curila krv. Imala je i rasječenu usnicu, natučeno čelo i nos, te rupu u septumu nosa zbog učestale konzumacije kokaina. Imala je 48 godina kad je umrla.

Leukemija dokrajčila divu Ettu James

U 74. godini, 20. siječnja 2012. preminula je diva soula, bluesa i jazza Etta James. Umrla u bolnici Riverside od posljedica leukemije. Suprug Artis Mills te sinovi Donto i Sametto bili su uz nju. Tijekom blagdana 2011. hospitalizirali su je zbog problema s disanjem. Priključili su je na aparat koji joj je pomagao da pravilno diše. Nakon nekoliko dana u bolnici stanje joj se normaliziralo i skinuli su je s aparata te je pustili na kućnu njegu. Svega 15 dana nakon toga Etta James je preminula. Pjevačici su još 2008. dijagnosticirali Alzheimerovu bolest, a bolovala je i od hepatitisa C. Glazbenica je od 1970-ih bila ovisna o heroinu. Nekoliko je puta, nažalost bezuspješno, odlazila na odvikavanje. 

- Htjela sam biti cool. Svi moji idoli uzimali su heroin. Mislila sam da sam mlada Billie Holliday jer sam se drogirala - objasnila je Etta zašto ju je heroin toliko privlačio. 

Rak je ipak bio jači: Ostali smo bez Tuste

Od mikrocelularnog karcinoma pluća koji se proširio na grlo i mozak, 14. listopada, 9 dana nakon svog 57. rođendana, preminuo je frontman Kud Idijota Branko Črnac Tusta. Početkom 2011. saznao je da ima karcinom pluća i grla. U kolovozu 2012. tumor mu se proširio i na mozak.  Izgubio je glas, sluh mu je jako oslabio, jako je smršavio, no unatoč svemu bio je optimističan i do kraja vjerovao da će pobijediti opaku bolest. 

- Ne je... nikakve tumore i rakove. Samo pobjeda! Nema predaje! - govorio je Tusta koji je uz lijekove i kemoterapiju koristio i bijelu imelu kako bi se izliječio, no to mu, nažalost, nije uspjelo.

Helga Vlahović izgubila bitku s rakom maternice

Helgi Vlahović liječnici su 2009. dijagnosticirali rak maternice. Za njezinu bolest znali su samo najbliži, a njezine dvije kćeri Renee i Karla vjerovale su u njezino ozdravljenje. Nakon što je saznala da boluje od raka voditeljica se okrenula homeopatiji, počela je eksperimentirati s meditacijom, lijekovitim biljem i čajevima. Voditeljica je preminula 27. veljače u 68. godini.

Kao i na ekranu, i u privatnom životu bila je iznimno ugodna sugovornica. Pričljiva i duhovita, nikad u svojim britkim odgovorima nije prelazila granicu dobrog ukusa, što je nije sprečavalo da izravno iznese svoj stav, a da pri tom nikog ne uvrijedi. Početkom 70-ih godina bila je jedina hrvatska televizijska voditeljica koja je pozvana da vodi ugledne festivale u inozemstvu. 

U 46 godina vjernosti HRT-u 30 godina radila je u informativno-političkim emisijama, sinkronizirala dokumentarne filmove, vodila serije emisija i natjecanja ‘Eurosonga’, ali najveća priznanje dobila je za prijenose Novogodišnjih koncerata iz Beča. Od 1996. vodila je vlastitu emisiju 'Govorimo o zdravlju'. 

Preminuo Ivan Kušan

Književnik i akademik Ivan Kušan preminuo je 20. studenog u 80-oj godini. Napisao je brojne romane za djecu, od kojih su najpoznatiji 'Koko u Parizu', 'Koko i duhovi', 'Lažeš, Melita' i 'Ljubav ili smrt'. Na posljednji počinak ispratilo ga je 300-tinjak ljudi. Osim tugujuće obitelji od književnika su se na zagrebačkom Krematoriju Mirogoj oprostili brojni kolege pisci, glumci, scenaristi...

Branku Ivandi preminuo sin

Javnost je ostala šokirana kad je 8. studenog preminuo 35-godišnji redatelj serije 'Ruža vjetrova' Nikola Ivanda. Službeni uzrok smrti sina renomiranog redatelja Branka Ivande (71) još nije poznat, no nagađa se da je došlo do zatajenja srca jer se Nikola iznenada srušio. Glumica Vlasta Ramljak (52), koja je s Brankom i Nikolom Ivandom surađivala na sapunicama 'Obični ljudi', 'Ponos Ratkajevih' i 'Dolina sunca', kaže da je Nikola bio neumoran i uvijek je svima pomagao na setu. 

Sanja Doležal ostala bez supruga

Bubnjaru Novih fosila, Nenadu Šariću pozlilo je i završio je u bolnici u Karlovcu. Preminuo je u 66. godini, 3. svibnja, zbog posljedica moždanog udara.

- Moj najbolji prijatelj i životni partner nas je napustio. Prerano za mene i za našu djecu. Nažalost, krvarenje u mozgu je od prvog trenutka bilo preobilno i izazvalo je strašne posljedice - napisala je u priopćenju za medije Sanja Doležal (49).

Njenom suprugu pozlilo je dok se s obitelji odmarao na Mrežnici gdje su 9. svibnja planirali proslaviti Sanjin 49. rođendan. Prema pisanju časopisa Story, u teškom stanju ga je pronašla susjeda koja je na posjed došla na Sanjin poziv. Obitelj je zaključila da nešto nije u redu jer se satima nije javljao na telefon. 

Donni Summer presudili plinovi pokraj 'blizanaca'?

'Kraljica diska' Donna Summer preminula je 17. svibnja u 63. godini. Javnost je dugo vjerovala da Donna vodi bitku s rakom dojke, no presudio joj je karcinom pluća koji su joj dijagnosticirali 10 mjeseci prije smrti. Bila je uvjerena da je oboljela nakon napada na WTC u rujnu 2001. Naime, tada je bila u New Yorku u neposrednoj blizini tornjeva pa je udahnula toksičnu prašinu. Proslavila se pjesmama 'Hot Stuff' i 'Love To Love You Baby'.

'Emmanuelle' izgubila borbu s rakom

Nizozemska glumica Sylvia Kristel u srpnju je hospitalizirana u Amsterdamu jer je imala moždani udar. Kako je udar bio težak, liječnici nisu znali hoće li se Kristel oporaviti. Preminula je u 61. godini, 18. listopada, tijekom noći u snu. Glumici su 2001. dijagnosticirali rak grla. Na kemoterapiju je išla u tri navrata, a bila je i na operaciji jer joj se rak proširio na pluća. Trebala se liječiti i od raka jetre, no to su liječnici odlučili odgoditi. Strastvena pušačica Sylvia od 11. godine je pušila duhan bez filtera. Osim pušenja, Kristel je imala još poroka. U autobiografiji 'Nude' pričala je o ovisnostima o alkoholu, kokainu i drugim drogama te bolesnim vezama sa starijim muškarcima u kojima je htjela pronaći oca. 

Najpoznatija je po ulozi u erotskom filmu 'Emmanuelle' snimljenom 1974. godine. Tema filma su seksualne avanture mlade djevojke u Aziji. U kinima u Parizu prikazivali su ga 13 godina. Već 1975. snimila je 'Emmanuelle 2' te još dva nastavka, 1977. i 1984. godine.

Otišao je dobri duh Kvarteta 4M

Branko Marušić Medo, jedan od osnivača legendarnog kvarteta 4M, preminuo je 13. studenog u 75. godini. Kolege glazbenici bili su shrvani njegovom smrću koju su svi odreda opisali kao veliki gubitak. 

- Medo je bio šećeraš, ali nije od toga umro. Kriva je ipak plućna embolija - rekao je shrvani Miro Ungar koji će Branka pamtiti po smislu za humor.

- Obožavao je lov i zbog toga je stalno kasnio na probe, ali nitko se nije mogao ljutiti na njega. Na probama bi stalno zaboravljao tekst, ali na nastupima je uvijek sve znao. Zračio je nevjerojatnim šarmom - istaknuo je Miro Ungar.

Crna godina za Stallonea

Glumac Sylvester Stallone (66) ove je godine u kratkom razmaku preživio gubitak dvije jako drage osobe. Prvo je 13. srpnja, u dobi od 36 godina, umro njegov sin Sage, a zatim je krajem kolovoza u 49. godini od raka pluća preminula glumčeva polusestra Toni-Ann Filiti. 

Sagea je mrtvog u njegovom stanu pronašla kućna pomoćnica. Najvjerojatnije je ležao mrtav čak tri dana prije nego su ga pronašli. Stan je užasno smrdio i bio je pun smeća jer je Sage živio u groznom neredu. U sobi u kojoj je pronađen mrtav, policija je našla nekoliko vrećica smrvljenog bijelog praha za koji su vjerovali da je analgetik vicodin. Neki Sageovi poznanici tvrdili su da se drogirao i da je čak preprodavao drogu. Njegov otac unajmio je privatnog istražitelja jer je htio saznati zbog čega je točno umro njegov sin. 

Nakon obdukcije i toksikoloških ispitivanja ustanovljeno je kako sin Sage nije umro zbog predoziranja. U njegovu tijelu nisu pronađene droge već samo lijek protiv bolova. S 10 godina mu je dijagnosticiran šum na srcu. Kao službeni uzrok smrti navedena je aterosklerotska bolest koronarnih arterija.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • bacana 20.12.2012.

    Također i Jean Reno je umro 12.12.2012. Super glumac!

  • WOMANIZER 19.12.2012.

    kao da su to svi!

  • hrkLJ 19.12.2012.

    Smrt Whitney uopće nije šokirala. S obzirom kako je živjela, dobro je i poživjela.

Komentiraj...
Vidi sve komentare