To je to što me zanima!

"Oživljava elektrootpad" i od smeća radi prava remek-djela

Zagrebački serviser Branko u mirovini je otkrio da ima dar za modu, a radi sve za žene informatičkog doba. Izrađuje naušnice od kondenzatora, broševe od diskova...
Vidi originalni članak

Naušnice od kondenzatora, broševi od hard diskova i dijelova iz DVD playera, privjesci od USB kablova, satovi, cipele i torbice od matičnih ploča i tipki od tastature, vaze od žarulja, lampe od starih televizora..., samo su neka od malih remek-djela kreatora otpada Branka Grežinoveca (56).

Na Zagrebačkom energetskom tjednu u svibnju ove godine na Trgu bana Jelačića, zajedno s članovima udruge Terra Bona, htio je skrenuti pozornost na velik broj elektroničkog otpada i educirati ljude o važnosti odvojenog prikupljanja tog otpada. Ljude je uspio zainteresirati upravo svojim neobičnim kreacijama.

- Bili smo prava atrakcija. Ljudi su htjeli pokupovati sve na našem štandu, a cipele je svaka druga žena htjela probati - kaže nam Branko, zatečen velikim interesom koji su kreacije izazvale.

- Cipele su zasad nenosive, a i torbica služi isključivo kao ukras. Da sam imao malo više vremena, bila bi nosiva. Sve bi se to i moglo napraviti. Ne isključujem mogućnost da bih mogao krenuti i u prodaju jer smeća ima, izvor materijala je nepresušan - ističe Branko, umirovljeni RTV serviser, koji je tek sad otkrio da ima umjetničkog dara.

Osim što u svojoj garaži u zagrebačkoj Dubravi svaki dan izrađuje svoja mala umjetnička djela, od dijelova starih kompjutora sklapa nova, stavlja ih u funkciju i poklanja udrugama kojima nedostaju računala.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • UblehaBa 20.08.2012.

    Tako je počeo i moj stari - 'ne bacaj tu kutiju od margarina - možda može poslužiti za nešto'. I sad je kuća zakrčena starudijama.

  • 20.08.2012.

    Znaci, nije trebao prijevremeno otici u mirovinu.

  • Tvrdoglavo magare 20.08.2012.

    svaka čast...pre pre pre genijalno... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare