To je to što me zanima!

P. Matić: Žrtva je žrtva i nema podjele na naše, vaše i njihove

Ministar branitelja se zajedno s predsjednikom Sabora Josipom Lekom poklonio žrtvama ustaškog logora Jadovno. Zatim su odali počast žrtvama komunizma
Vidi originalni članak

Predsjednik Sabora Josip Leko i ministar branitelja Predrag Matić pokolonili su se žrtvama ustaškoga logora Jadovno na Velebitu, a potom su odali počast žrtvama komunizma ispred jame Jazovka povodom Dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima. 

- Žrtva je žrtva i nema podjele na naše, vaše i njihove. Nakon 70 godina one zaslužuju mir. Jadovno i Jazovka su simboli masovnih grobnica - rekao je Matić. 

- Odavanje pijeteta žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima je civilizacijska, ali i politička gesta hrvatske države. To je i znak da je hrvatsko društvo i hrvatska država na dobrom putu izgradnje društva na demokratskim vrijednostima, toleranciji i uvažavanju drugih i drugačijih -  rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko

Idi na 24sata

Komentari 93

  • Corleone Michael 25.08.2014.

    Ma kome oni lažu? Ako je tako... Zašto je ukinuto pokroviteljstvo u Bleiburgu?

  • ben hur panonius 25.08.2014.

    tko će odati počast živućim žrtvama vašeg jalovog rada,te jednom počnite brinuti o onima koji su još živi

  • 24.08.2014.

    Ako mi neko provali u kuću i pobije sve moje, pa ja na kraju njega uspijem ubit da li smo mi tada jednaki? I da li je on jednako žrtva kao i ukućani koje je pobio? Da li su baš sve žrtve jednake?

Komentiraj...
Vidi sve komentare