To je to što me zanima!

U Kninu misle kako 2000 kuna nije veliko povećanje plaće

Prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi 2000 kn, za koliko su si gradonačelnici digli plaće, no za kninskog dogradonačelnika Tomislava Vrdoljaka to i nije neka povišica
Vidi originalni članak

Dok premijerka Kosor luta putevima do puta prema izlasku iz krize, njezini stranački kolege iz čelnih gradskih fotelja zamagljuju joj put. Kninska gradonačelnica Josipa Rimac i gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić povećali su sebi plaće za 2000 kuna. Bili su široke ruke i prema svojim podređenima, kojima su također podebljali novčanike. Pločanskim dogradonačelnicima mjesečna naknada skočila je za gotovo 200 posto, s oko 2000 na oko 5000 kuna. Kninski dogradonačelnik Tomislav Vrdoljak čuđenjem pokušava obraniti šeficu Josipu Rimac.

- Nitko nam ne može ništa zamjeriti jer je sve u skladu sa Zakonom o plaćama u lokalnoj samoupravi. Dok su si drugi povećavali plaće, mi smo ih smanjili. Bilo je to prije četiri mjeseca. Još su i dnevne novine objavljivale da su u našoj gradskoj upravi najmanje plaće. Nije to neko drastično povećanje. Pa zar vi zaista mislite da je povećanje od 2000 kuna neko veliko povećanje plaća - čudio se našem upitu Vrdoljak. Josipa Rimac vodi grad pod posebnom državnom skrbi i brine se o 15.190 stanovnika za što sada prima 13.000 kuna, a, primjerice, Milan Bandić, šef metropole, za vođenje grada od 1,2 milijuna stanovnika ima plaću oko 16.000 kuna. Sindikalisti ova povećanja smatraju neprimjerenima u vrijeme gospodarske krize.

- Premijerka zaziva stezanje remena, a njezini kolege je ignoriraju. Kosor ih treba upozoriti jer neprimjereno narušavaju ugled stranci i Vladi. Time ujedno pokazuju da nisu osjetljivi na svoje birače - kaže Krešimir Sever čelnik NHS-a.

Idi na 24sata

Komentari 155

  • čegevara_1 07.12.2010.

    http://www.posao.hr/vijesti/direktor-zaposlio-850-clanova-obitelji-i-prijatelja/2086 - mora da ima gena sa gradonačelnicom knina...

  • kennzo1 06.12.2010.

    pa da, menageri pa direktori i tako dalje... ma sta to ona radi za tu lovu????? ne samo ona, ona je jedna od njih mnogo, u biti njihov posao je to sta nažuljaju dobro guzice i nista vise a drugi rade za njih... nece ova poć u minus na racun. nece nju zvat ovi utjerivaci dugova.. ali ona nema samo 13 ticuca, a sluzbeni tel, a placen put do posla, putovanja, radna roba, to je 25 tisuca kuna judi moji.

  • Ssixy 06.12.2010.

    Bahatluk.... nečei nemože to sranje više dugo trajati.....al dok traje....koriste ga maksimalno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare