To je to što me zanima!

Siroti ministar Grlić-Radman: 'Zbog previše posla zaboravio sam da imam kapelicu i vilu'

Grlića Radmana su prošli mjesec kaznili s 5300 eura jer u imovinsku karticu nije upisao oko dva milijuna eura dividendi koje je dobivao od svojih tvrtki
Vidi originalni članak

Ministri i imovinska kartica, nikako na zelenu granu. Nakon što su 24sata jučer ekskluzivno objavila da Gordan Grlić-Radman u imovinsku karticu nije upisao vilu u Privlaci pored Zadra i kapelicu u Zagorju koja nema ni građevinsku dozvolu, on je to komentirao u HRT-ovoj emisiji 'A sada Vlada'. Kako smo prvi objavili, ministar je propustio upisati čitava imanja, a za jednu vilu građevinska dozvola se iznenada pojavila tek nakon našeg upita! 

'DOBRI TRENDOVI' Ministar Habijan tvrdi: Vidi se nastavak usporavanja inflacije, Vlada je pogodila s mjerama...

Grlića Radmana su prošli mjesec kaznili s 5300 eura jer u imovinsku karticu nije upisao oko dva milijuna eura dividendi koje je dobivao od svojih tvrtki, a za HRT je sada otkrio da je kaznu platio. Komentirao je i novo otkriće 24sata, o tome da je lani kupio dvije trećine vile, koju još nije upisao u imovinsku karticu, da vilu u Zagrebu pogrešno vodi kao suvlasništvo supruge i da je suvlasnik  kapelice koju nije upisao u imovinsku karticu te za koju stoji zabilježba da je sagrađena bez građevne i uporabne dozvole.

- Što se tiče nekretnine u Privlaci, točno je da smo od brata i sestre prošle godine otkupili dvije trećine. A sva ulaganja u kalendarskoj godini se prijavljuju u narednoj godini. Ove ćemo godine to upisati u imovinsku karticu - kazao je Grlić Radman.

O SMANJENJU LISTI ČEKANJA Ministar Beroš za 24sata: Ovo nije predizborni trik, ravnatelje sam prvo molio pa im prijetio...

Dodao je da građevinska dozvola za taj objekt postoji od prvoga dana, kao i da ga je njegov otac kupio s dozvolom.

Ministar se potom osvrnuo na kapelicu u Stubičkim Toplicama koju je 2004. podignuo njegov otac, a Grlić Radman kaže kako ju je naslijedio.

- Što se tiče Stubičkih Toplica, tu je novinar bio površan ili su zemljišne knjige takve – mi smo u posjedu dokumenata da je objekt legaliziran. Radi se o nasljedstvu oca od 4. listopada 2004. To je kapelica od četiri kvadratna metra i namjera oca je bila darovati kapelicu žiteljima stubičkog kraja. To se sada realizira- kazao je ministar.

'DAN POSLIJE' Izraelski ministar obrane: Ovo je plan za Gazu nakon rata...

Na pitanje kako to da tolika količina imovine nije prijavljena odgovorio je kako se radi o nasljedstvu iz 2019. godine i da se radi o propustu, a da je on sve vrijeme bio fokusiran na posao. Dodao je kako 'ništa nije bilo skrivano' i da je 'sve prijavljeno poreznoj upravi'.

 

Idi na 24sata

Komentari 156

  • 10.01.2024.

    U zadnje vrijeme radi Agroproteinka ko luda, jel da?

  • ilmare 10.01.2024.

    Možda mu je to tata priskrbio. Stavio sve na njegovo ime, a on jadan,nema pojma

  • kormilar 10.01.2024.

    Ministar Grlić Radman uživa plodove rada svoga oca komuniste u bivšoj državi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare