To je to što me zanima!

'Pa što sad ako su Alena Ajkića pretukli policajci?'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Šokantna podrška: Na internetu osnovali grupu čiji članovi veličaju policajce koji su pretukli Alena Ajkića (20). Osnivači su navodno djelatnici Hitne
Vidi originalni članak

Grupa na Facebooku 'Potpora Karlovačkom policajcu Kristijanu M. i njegovim kolegama’, koja podržava i brani policajca koji je brutalno pretukao Alena Ajkića (20), u samo nekoliko sati sakupila je više od 1100 članova. Nakon što je u medijima objavljena vijest da grupa postoji, u utorak ujutro je ugašena. Osnivači grupe navodno su bili su djelatnici karlovačke Hitne pomoći koji smatraju da se u medijima previše pozivalo na linč policajaca. Članovi su podražali i njihovu tvrdnju da je za svaki sukob potrebno dvoje. Grupu su činili većinom policajci, a pisali su uvredljive komentare na račun pretučenog Alena Ajkića. 'Tolerancija prema Ciganima podignula je veliku prašinu', samo je jedan od neprimjerenih komenatara. Članovi kažu da je Kristijan Majić pošteni policajac koji čuva građane od napada takvog smeća kao što je Alen Ajkić. Grupe koje zagovaraju nasilje ili šire mržnju sve su učestalije na internetu.
- Takve grupe moraju se prijaviti administratoru, koji može reagirati i za 20-ak dana - rekao je Slaven Crnjac, informatički stručnjak. Pretučeni Alen je u utorak izašao iz bolnice te još teško priča i jede. Na Županijskom sudu u Karlovcu u utorak su saslušani svjedoci u slučaju Ajkić. Ispred karlovačkog suda prisutan je bio i Alen kome su podršku pružili roditelji, Sima i Edmir. Dok su policajci ulazili u sud, Alenov otac Edmir im je psujući vikao: “Bando”. Prijavit će ga zbog vrijeđanja službenih osoba.

LUKA RITZ IM IŠAO NA ŽIVCE
Mladi nasilnik J. J. (16), optužen za premlaćivanje ubijenoga Luke Ritza (18) i još dvojice mladića, bio je član šokantne grupe na Facebooku naziva “Ljudi kojima Luka Ritz više ide na živce!”. Grupu, koja je slavila napadače, su brzo su zabranili.

ŠIRILI MRŽNJU PREMA DJEČAKU
Dječaka (13) iz Bjelovara su duže vremena zlostavljali vršnjaci u školi. Njihova mržnja preselila se i na internet gdje su osnovali grupu 'Svi koji mrze dječaka i žele da ode iz OŠ'. Dječaka su tukli, pljuvali mu u kapu te ga vrijeđali.

POTIČU RASNU DISKRIMINACIJU
Facebook grupe koje šire mržnju na osnovu boje kože i te vjerskog opredjeljenja sve su učestalije tei imaju sve više članova. Grupa ““ Svi koji mrze Ccigane” “ ima sve više članova koji pišu uvredljive komentare na osnovu podrijetla.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • xSOVAx 13.04.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • Determinator 13.04.2010.

    Ni jedan Cigan nije Cigan već Rom, Aškalija, Kopt, Musliman, Albanac i slično. Svi se toga srame tako da.... Drugo, nemoj petljat da nisi klošar jer kriminalac nisi. Šu.avi klošar si. Kriminalci se lijepo drže i bar ne lažu oko ovakvih gluposti. Bicikle??? Ma daaaaaaaaaaaj!!!!!!!! Ima li negdje netko tko će obznanit istinu o ovom otpatku šta si trlja ruke radi odštete?

  • Knight Cross 13.04.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare