To je to što me zanima!

"Odavno se znalo o korupciji, ali se to nije moglo dokazati"

Neki mediji objašnjavaju kako desničarska Vlada, čiji je šef nekada bio, sada želi iskoristiti Sanaderovo suđenje kako bi pokazali da se zaista bore protiv korupcije
Vidi originalni članak

Financial Times objašnjava kako ga desničarska Vlada, koje je nekad bio na čelu, sada želi iskoristiti njegovo suđenje kako bi pokazali da se zaista bore protiv korupcije. Policija je rekla kako bi njegovo izručenje moglo potrajat mjesecima ako ne bude surađivao. USKOK je gradio slučaj protiv Sanadera u 17 mjeseci nakon njegove nagle ostavke koju nikada nije objasnio. Njegova nasljednica Jadranka Kosor zarekla se kako neće tolerirati korupciju i 'počistila kuću' kako bi označila svog bivšeg političkog mentora. The Mirror piše kako je uhićen bivši premijer u bijegu. 

Press Association kaže kako je uhićenje došlo zbog dobre suradnje između hrvatske, austrijske i njemačke policije. Napominju kako je Sanader najviši hrvatski političar koji je ikada uhićen. CNN ga opisuje kao popularnog političara koji je naslijedio Tuđmanov HDZ.

Novinar The Econimista podsjeća kako je prije tri tjedna pisao o spekulacijama koje su kružile zagrebačkim ulicama kako će uskoro uhititi bivšeg premijera. Novinar se čudi zašto je Mandatno imunitetnom povjerenstvu toliko trebalo da mu skinu imunitet s obzirom da su novinaru kolege objasnile kako se to može napraviti u pola dana. Vjeruje kako mu je krajnji cilj bilo sveučilište Columbia. Sanader je optužen za tešku korupciju. Upleten je u mnoge slučajeve, ali najviše dokaza imaju o Hypo banci. Jedan od primjera je kredit od četiri milijuna nekadašnjih njemačkih maraka koji je sredio Miroslavu Kutli, a uzeo proviziju od 800 tisuća eura. Novinar kaže kako na Balkanu frustrira da se odavno znalo o korupciji, ali se nije moglo dokazati. Jadranka Kosor mogla bi puno izgubiti Sanaderovim svjedočenjem. Novinar pozitivnim smatra što je Sanader pretvorio HDZ u europsku demokršćansku stranku stranku koja je na putu za EU.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • vahaaaaa 12.12.2010.

    --Najsigurniji parovi – uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

  • IvanS10 11.12.2010.

    Pustite vi Sanadera i dođite igrati erepublik,igra je dobra simulacija RL-a samo za razliku od svađa i prepirki ovdje smo svi dobra ekipai borimo se za istu stvar a to je bolja Hrvatska u igrici,Igrica je besplatna a možeš se i ti regat klikom na ovaj link http://www.erepublik.com/en/referrer/IvanS10 imamo problem jer smo pod napadom Srbije koja je napala nas i is nase saveznike u igrici Bosance.Stoga bih molio da se regate na igricu iz razloga sto Bosna samo što je nema na karti a mi imamo samo 7 tisuća igrača dok Srbi ,Mađari i Slovenci zajedno oko 25 tisuća ( oni su u savezu) osim borbe za svoju hrvatsku možeš pisat novine,biti predsjednik republike,biti ministar , ambasador,ekonomist, biznismen i još puno drugih stvari dođi i pomozi nam ;)

  • mirjana2902 11.12.2010.

    uništili su cijelu Hrvatsku očigledno im je to bio cilj poslje rata ali doči će svi na red svi su sve znali a nas su napravili idiotima preispitajte i malo druge pretvorbe kao pliva lura igh odakle nekima milioni za dionice mislimo na ministre a zna se koje hvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare