To je to što me zanima!

Pahor: Hrvatsku tražimo manje no što su tražili nas

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pahor je rekao da Slovenija ima jasne zahtjeve po kojima mora postupiti Hrvatska ako želi da joj se da "zeleno svjetlo" za nastavak pregovora
Vidi originalni članak

 Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u petak da je ono što Slovenija traži od Hrvatske kako bi deblokirala njene pristupne pregovore s Europskom unijom mnogo manje od onoga što se od Slovenija tražilo da učini tijekom svog pristupanja Uniji.
- Od Hrvatske ne tražimo malo, ali to je daleko od onoga što smo mi morali napraviti tijekom pregovora, morali smo čak mijenjati naš ustav - rekao je Pahor u razgovoru za Slovensku televiziju, dodajući da to od Slovenije tražile najprije Italija, a onda i Austrija. Pahor je u razgovoru za Slovensku televiziju rekao da Slovenija ima jasne zahtjeve po kojima mora postupiti Hrvatska ako želi da joj Slovenija upali "zeleno svjetlo" za nastavak pregovora s Europskom unijom.
- Na premijeru Sanaderu je da se odluči hoće li potpisati ili ne - rekao je Pahor, dodajući da će u slučaju da Hrvatska ne pristane na slovenski prijedlog to pitanje s francuskog predsjedništva prijeći na Češku koja s početkom iduće godine preuzima šestomjesečno predsjedavanje integracijom. Na pitanje u čemu je razlika između slovenskog prijedloga na koji hrvatski premijer Sanader pristaje i onoga koji je na stol dalo francusko predsjedništvo, Pahor je rekao da o detaljima neće govoriti.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • sikorsky 13.12.2008.

    Jado jadna skorumpirana koja mrzi sve oko sebe-Slovence,Bosance,Srbijance,Madžare a najradije bi bili susjedi Njemcima,Francuzima,Švicarcima,...Bolestni ste sami od sebe.Odu Vama takozvana čamcogradilišta i sve ostalo šta možda nešto vrijedi.Prodat če Vas vaši lideri kad tad.A kad jednom udjete u Vama tako željenu EUROPSKU UNIJU,bit čete največa nacija gasterbajtera u Europi mislim,da čak ispred Romuna,..Šta ste vi više od ostalih?A možda če stvarno EU da se raspadne kad vi tamo udjete.Jer ionako gdje se vi pojavite sve ide do vraga.Ajte pričekajte braču Srbe i Bosance,bit čete jači zajedno od Slovenije pa čete lako uči sa Balkan Expres vozom do Schengena-opet do Slovenske granice!!!

  • user_29428 13.12.2008.

    Zašto Hrvatska ne napravi referendum \"žele li hrvatski građani ulazak u EU\", pa nek onda idu u pregovore. Ja sam jedan od onih koji ne žele ulazak i znam puno više ljudi koji ne žele ulazak u EU nego one koji žele.Norveška i Švicarska su referendumom odbile ulazak u EU.

  • vemi 13.12.2008.

    Hrvatsku tražimo manje no što su tražili nas???? Pa jeste li je našli? I koliko dudo su vas tražili prije nego su vas našli, i ako su vas uopće našli?? Kakva je ovo rečenica. Da li Slovenija traži nešto od Hrvatske ili traži samu Hrvatsku??

Komentiraj...
Vidi sve komentare