To je to što me zanima!

Pahor: Nisi ni svjesna koliko si sama pridonijela ulasku u EU

Premijerka Kosor je za Jutarnji list opisala kako se osjećala kada je EU potvrdila datum završetka pregovora i čestitala Hrvatskoj što postaje 28. članica Unije
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor opisala je za Jutarnji list kako se osjećala na povijesni dan za Hrvatsku, kada je EU usvojila deklaraciju kojom pohvaljuju Hrvatsku  za napore koji su doveli da pregovori dođu u završnu fazu. Dok je šampanjcem nazdravljala sa čelnicima EU Van Rompuyem, Barossom, Orbanom i Fuleom, piše Kosor, osjećala se kao među starim, dobrim prijateljima. Istaknula je opet napore Vlade u borbi protiv korupcije i opisala kako se uvijek prolomio pljesak kada bi se na sastanku Europske pučke stranke spomenula Hrvatska. Ponosna je što je Angela Merkel rekla da oko odluke za Hrvatsku nije bilo dvojbe kao i što je Hrvatska dobila čestitku iz SAD-a, od državne tajnice Hillary Clinton. 

Uoči ceremonije, premijerka je primila buket ruža i pismo od slovenskog premijera Boruta Pahora. Pisalo je: nisi ni svjesna koliko si osobno doprinijela završetku pregovora s EU. Premijerka je unijela i nešto dramatičnosti u svoj tekst opisavši rukovanje i čestitke sa čelnicima EU. 

- Stišću mi ruku, upućuju značajni pogled kojim kao da žele reći: ‘Znamo što ste sve prošli, vrlo dobro to znamo’, napisala je Kosor. Prisjetila se napada oporbe u Saboru i istakla koliko je ponosna što je 'Hrvatska uspjela, jer smo moja Vlada i ja uspjeli'. Očekuje da će narod na referendumu podržati ulazak u EU.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • pechvogel 18.07.2011.

    Pahoreeee, uzmi si je sebi! U staroj tavi se uči kuvat....

  • blonde 28.06.2011.

    ulaskom u EU treba novih radnih mjesta za političare i opet dolazi na red novi porezi, harali da nahranimo europska gladna usta, ne računajući članarinu svake godine koja se daje Eu za lijepe oči.... Mi tako mali, parazita tako puno i kako nam može biti dobro...???

  • blonde 28.06.2011.

    ova žena čin iHrvatsku, što smo onda mi, koji smo mi faktor u svemu tome? Ona o svemu odlučuje sama, zamislite, koliko je pametna, ta pamet njoj najviše dolazi do izražaja kako je zavela Pahora. Za nju i za sve nas najbolje bi bilo da ostane sa Pahorom i da živi u SLO, slovenci će pišati od sreće...obožavaju ih oboje..hahahah..

Komentiraj...
Vidi sve komentare