To je to što me zanima!

Pakistanac ubio kćer jer se htjela rastati od supruga

Sandeela Kanwal se htjela rastati od supruga s kojim se vjenčala u dogovorenom braku. Nju je otac ubio kako bi "sačuvao" obiteljsku čast
Vidi originalni članak

Chaudhry Rashid (54) iz američke Georgije uhićen je i optužen zbog ubojstva kćeri Sandeele Kanwal. Policiju je u nedjelju nazvala Rashidova supruga koju je probudilo vrištanje u stanu. U spavaćoj sobi pronašli su mrtvu djevojku. Ona se nedavno udala u Pakistanu, a njena majka je policiji rekla da se radilo o dogovorenom braku. Kako je suprug živio u Chicagu, djevojka nije htjela napustiti obitelj i posao u trgovini. Zbog toga se svađala s ocem. Kad su policajci došli do njega, rekao je "Moja kći je mrtva", a na upit što se točno dogodilo, samo je pognuo glavu.
U utorak je prvi put bio pred sucem, a optužnicu mu je morao prevesti sudski tumač za urdu jezik. Policijsko izvješće navodi da se djevojka nije htjela udati niti je htjela ostati u braku, javlja CNN.
"Ubojstvom iz časti" ubija se djevojka ili žena koja je ponašanjem osramotila obitelj, a vjerojatno se o takvom ubojstvu radi i u obitelji Rashid. Prema podacima Ujedinjenih naroda na godinu se na ovaj način ubije i do pet tisuća žena.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sprinterica 09.07.2008.

    što reći nego presssttrraaaššnnoooo

  • lepigrom 09.07.2008.

    opet muslimani i njihovi lijepi tradicionalni običaji

Komentiraj...
Vidi sve komentare