To je to što me zanima!

Pakleno i do kraja srpnja: Čeka nas prženje na +40!

Nakon pljuskovite i sparne subote temperatura će rasti, a noću će na Jadranu biti čak 30 stupnjeva. Nešto “svježija” jutra očekuju se u unutrašnjosti
Vidi originalni članak

Vrijeme u Hrvatskoj do kraja srpnja može se opisati jednom rečenicom: 'Sunčano, vruće, uz tek pokoji oblačak’, kažu iz Meteo centra. Kišobrane ne trebate spremati jer ovog puta trebat će vam u borbi za sjenoviti kutak. Dubrovčani će se i dalje buditi uz 30 stupnjeva. Nešto “svježija” jutra, do 20 celzijusa, očekuju se u unutrašnjosti. Početak tjedna bit će tek uvod u paklenu drugu polovicu srpnja. Sjeverni dio zemlje grijat će se na 30-ak stupnjeva tijekom dana, dok će na Jadranu i Slavoniji biti bliži 40-ici. Tek ponegdje će zapirkati jugo.
- Mora se piti puno tekućine, i to ne direktno iz hladnjaka. Koliko je moguće, ne izlaziti na ulice između 11 i 16 sati. Izbjegavati tešku i začinjenu hranu. Za unos soli u organizam dovoljna je jedna šnita kruha. Klima-uređaje ne smijete podešavati niže od 25 stupnjeva - preporuke su liječnice Snježane Kosi.  Hitna pomoć u Splitu je samo tijekom jutra više od 20 puta intervenirala zbog velikih vrućina. Pomoć su tražili kronični bolesnici kojima je pozlilo na 38 stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • kamoomila 18.07.2009.

    admine baš si seronja. pročitaj ti pravila komentiranja

  • ASSHR 18.07.2009.

    e jos da se na tim viskomi temperaturama salamnder i jaca rastope.... i nema sretnije osobe od mene....

  • PapaŠtrumpf 18.07.2009.

    U vrijeme recesije predlažem da se u Saboru štedi i na struji te da se ne pali klima uređaj ! (čitaj: Neće li g...... dehidrirati )

Komentiraj...
Vidi sve komentare