To je to što me zanima!

Palestinski predsjednik u vezi Ukrajine kritizirao 'dvostruka mjerila' zapadnih zemalja

Abasova Palestinska uprava nije osudila nedavnu invaziju Rusije, članice Kvarteta za Bliski istok i zemlje koja službeno priznaje Palestinu kao državu
Vidi originalni članak

Palestinski predsjednik Mahmud Abas upozorio je u nedjelju na "dvostruka mjerila" zapadnih zemalja koje su, pozivajući se na međunarodno pravo, brzo uvele sankcije Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, ali ne i Izraelu zbog njegovih "zločina" na palestinskom području.

Abasova Palestinska uprava nije osudila nedavnu invaziju Rusije, članice Kvarteta za Bliski istok i zemlje koja službeno priznaje Palestinu kao državu, na Ukrajinu, za razliku od Sjedinjenih Država i većine europskih zemalja.

BIVŠI REPREZENTATIVAC Rušio je rekorde za Rusiju, sad kaže: Propaganda Kremlja mi je bivšu ženu pretvorila u zombija

Takva suzdržanost je naljutila zapadne diplomate u Jeruzalemu i na palestinskim teritorijima. Tako su mnogi zapadni diplomatski izvori koji su htjeli ostati anonimni, rekli za AFP da su zatražili od Palestinske uprave - koju najviše financira Europska unija - da osudi invaziju na Ukrajinu.

Na tiskovnoj konferenciji koju je održao u nedjelju zajedno s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom, palestinski predsjednik koji je u subotu proslavio 87. rođendan, kritizirao je "dvostruka mjerila" Zapada u vezi s Ukrajinom i s palestinskim teritorijima.

POGLEDAJTE EMISIJU Povjesničar Katanić u studiju 24sata: Postoji više razloga zašto je Rusija napala Ukrajinu

Amnesty International, Human Rights Watch i izraelska nevladina organizacija B'Tselem optužuju Izrael da nad Palestincima provodi "aparthejd".

"Sadašnji događaji u Europi jasno su pokazali da se primjenjuju dvostruka mjerila", rekao je Abas. "Unatoč zločinima izraelske okupacije koji se mogu usporediti s etničkim čišćenjem i s rasnom diskriminacijom, a koje su priznale međunarodne organizacije za ljudska prava (...), ne nalazimo nikoga tko bi pozvao na odgovornost Izrael koji se ponaša kao država koja je iznad zakona".

SPASITE UKRAJINU - ZAUSTAVITE RAT Andrej Plenković se na Twitteru uključio u koncertni maraton i poslao poruku: 'Slava Ukrajini'

"Ono što se događa u Palestini ne može se tolerirati, međunarodno pravo se ne može gaziti i pitamo se hoće li se nadmoć izraelske okupacijske vlasti nad palestinskim narodom, ponižavanje njegova dostojanstva i njegovih legitimnih prava nastaviti a da se ništa ne učini kako bi se tomu stalo na kraj", dodao je Abas na arapskom.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

Idi na 24sata

Komentari 8

  • IskrenDoBola 28.03.2022.

    A nisi u pravu kume koliko je država uopće priznalo neovisnost Palestine i koliko ono Palestina ima stanovnika??

  • Ivan111_1 28.03.2022.

    covjek je 100% u pravo, ameri i izraelci se ponasaju kako im je volja prema palestincima, jadni palestinci nemaju kome se zaliti, ubijaju ih, maltretiraju, ruse im kuce, zabranjuju im gradnju na vlastitoj zemlji... nema pravde stvarno.

  • TsarSimeun 28.03.2022.

    samo nije objasnio po čemu su palestina i ukrajina isti slučaj. još će ispasti da su ukrajinci podmetali bombe u putničke avione ili ih otimali još 70ih i da ipak nisu članica un koja je nastala mirnim razdruživanjem sssr-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare