To je to što me zanima!

Pali policajac, odvjetnica i kum sa čovjekom V. Sliška

Uhićeni su policajac Nedjeljko Mijošek, pročelnik Porezne Elvis Drandić, odvjetnica Davorka Smoković, carinik Silvano Legović i kum Cosetto
Vidi originalni članak

Uz Dražena Golemovića iz Poreča u višemjesečnoj tajnoj operaciji “Ipsilon“ uhitili su još šestero ljudi koje sumnjiče za utaje poreza, gospodarske prevare, zloporabe položaja i ovlasti, izbjegavanja carinskog nadzora te uzimanja i davanja mita.
Kako kažu iz policije proveli su obradu nad 14 ljudi, a kazneno su prijavili njih devet. Među uhićenima su porečki krim-policajac Nedjeljko Mijošek, porečki policajac Željko Muler, pročelnik Porezne uprave u Pazinu Elvis Drandić, državna odvjetnica iz Pazina Davorka Smoković, carinik iz Poreča Silvano Legović te vlasnik tvrtke Cosetto iz Poreča, Igor Cosetto. Policija je u srijedu, neslužbeno doznajemo, pretražila stanove, i aute uhićenih. Policija i Odjeli za kaznena djela Poreznih uprava iz Rijeke i Splita više od pola godine bavili su se poslovanjem Golemovićeve tvrtke Istra Rustica. Pratili su ga i navodno mu prisluškivali telefone, što je on navodno znao. Golemovića se sumnjiči i da je državi utajio davanja na ostvarenu dobit kod izgradnje i prodaje luksuznih kamenih vila u Istri stranim investitorima putem britanske tvrtke City Green. O kojem je iznosu riječ, za sada nije poznato. Državnu odvjetnicu se sumnjiči zbog kontakata s Golemovićem u vrijeme istrage nad njim. Ostale uhićene terete za razna mu pogodovanja. Zbog sumnje u otkrivanje detalja iz istrage, uhićenog policajca se navodno tereti i za lihvarenje.
Mijošeku su nedavno kolege u autu pronašli maske za lice prokrijumčarene iz Italije u vrijednosti od nekoliko tisuća eura. Uhićene su u četvrtak priveli istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci.
- Odredili su mu zadržavanje od 48 sati - rekao je Golemovićev branitelj Ljubo Pavasović. Kako saznajemo, Golemović se branio šutnjom, dok su Smoković i Drandić iznijeli svoje obrane te su pušteni da se brane sa slobode.
Mijošek  i Legović zatražili su odgodu ročišta radi angažiranja branitelja, a njima i policajcu Muleru sudac je odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru. Kuma Cosetta su ispitali i pustili.

PRIVEDEN NOSITELJ LISTE HDZ-A
Elvis Drandić na čelo Porezne je došao 2003. godine, a ovo mu je drugi mandat. Nedugo nakon dolaska HDZ-a na vlast u Istri, postavljen je za pročelnika kao istaknuti član stranke. U gradu Vodnjanu na predstojećim izborima nositelj je HDZ-ove liste.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • slama 08.05.2009.

    stvarno se slažem sa g.gatsbijem..te pare može i odrobijat godinicu dve tri,a onda na maldive,a ostali pošteno na jarun

  • luna2 07.05.2009.

    Daa, pa Pavasović ga brani ,a i nek ,on ima love s kojom je zašuškal ovima ispred nosa i oni su pristali ,e pa ja njega i nebi baš previše osudila ,ali ove lakomnjake ,e to je već druga priča,recimo za takve školovane i pametne ljude ,na položaju,,,pa onak od15 pa na dalje --godina mislim!!

  • lepicane 07.05.2009.

    u radu je spas,u knjizi je znanje, a u krađi imanje-rekoše naši vrli HDZ-ovci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare