To je to što me zanima!

Pali se crveni meteoalarm: Podno Velebita očekuju se udari bure i do 205 kilometara na sat

Sutra se čekuje olujna bura s udarima vjetra do 165 km/h, a podno Velebita orkanska bura s najjačim udarima vjetra do 205 km/h
Vidi originalni članak

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH na Twitter profilu upozorava na opasnost od olujne bure za područje Kvarnera, Srednje i Sjeverne Dalmacije te područje Velebitskog kanala.

- Prognostičari @DHMZ_HR izdali su za sutra crveno upozorenje za Kvarner, Srednju i Sjevernu Dalmacije te područje Velebitskog kanala. Očekuje se olujna bura s udarima vjetra do 165 km/h, a podno Velebita orkanska bura s najjačim udarima vjetra do 205 km/h - priopćili su.

Sutra će biti umjereno, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Povremeno snijeg, osobito u gorskim predjelima gdje je mjestimice moguć i značajniji novi snježni pokrivač.

Na Jadranu lokalno može biti malo kiše, a podno Velebita i slabog snijega nošenog jakim vjetrom.

Puhat će umjeren, u gorju i na sjeverozapadu jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura.

Najniža temperatura zraka uglavnom od -5 do -1, na Jadranu od 2 do 8, a najviša dnevna između -1 i 3, na Jadranu 6 i 11 °C, najavljuju za sutra prognostičari DHMZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jozicalen9 10.01.2022.

    Pa kad će bura snijeg zima i nevrijeme ako ne sad u siječnju, konačno smo i malo snijega dočekali.

  • foša 10.01.2022.

    To nije bura to je uragan

  • hvala bogu što sam ateist 09.01.2022.

    Ko nas je upozoravao da puše bura da nosi krovove i topi brodove kad nije bilo HRTovih meteoroloških prognoza, Vakule koji se na oluje i nevremena vidljivo uzbuđuje koji prema vlastitoj uzbuđenosti određuje i kategorizira vremenske alarme pa ih tako imamo u svim nijansama crvene od niježno ružićastog kod kojeg vjetar tek treperi lišćem pa do tamnog zlokobno krvavo crvenog gdje uglavnom bura čupa stabla ruši zvonike odnosi krovove topi brodove i puše tisuće kilometara na sat - stvarno što bi ljudi koji se s burom rađaju s burom žive i umiru da im televizija ne kaže da je zapuvalo

Komentiraj...
Vidi sve komentare