To je to što me zanima!

Pali se meteoalarm na obali: U petak stižu kiše, grmljavina i olujni vjetar. Moguće i nevere

Na obali su lokalno moguće nevere, a duž Jadrana očekuju se lokalno obilnije kiše. Probleme će stvarati jako i olujno jugo, a moguće je i zapljuskivanje obale. Za cijelu obalu u petak se pali narančasti alarm
Vidi originalni članak

U većini krajeva djelomice sunčano, a uz povremeno povećanu naoblaku ponegdje će na zapadu pasti malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak

Najsunčanije i suho zadržat će se u Dalmaciji. Ujutro u unutrašnjosti lokalno magla, uglavnom uz rijeke i po kotlinama.

NASTAVAK VISOKIH TEMPERATURA Meteorolog Kozarić: U listopadu su srušeni rekordi, velikog zahlađenja nema ni u studenom

Vjetar na kopnu slab, tek ponegdje umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, duž obale ujutro burin, a navečer i u noći postupno će zapuhati umjereno do jako jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20 na kopnu i između 20 i 24 Celzijeva stupnja na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

U petak se pali meteoalarm

U četvrtak navečer i tijekom noći stiže jače naoblačenje, a jačat će i jugo. U petak će u većem dijelu zemlje padati kiša, a bit će i pljuskova praćenih grmljavinom, prognozira meteorologinja Tea Blažević.

Na obali su lokalno moguće nevere, a duž Jadrana očekuju se lokalno obilnije kiše. Probleme će stvarati jako i olujno jugo, a moguće je i zapljuskivanje obale. Za cijelu obalu u petak se pali narančasti meteoalarm.

STUDENI BEZ STUDENI Vremenska prognoza za cijeli mjesec: I dalje blaga jesen

U subotu će na moru zapuhati bura koja donosi zahlađenje, ali značajniji pad temperature bit će u unutrašnjosti. Tijekom subote još su moguće lokalno obilnije oborine koje donosi ciklona, pogotovo u Dalmaciji.

U većini zemlje u nedjelju će doći do smirivanja vremena i prestanka oborina.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 03.11.2022.

    šta to čujem, bit će zapljuskivanja obale, uf

Komentiraj...
Vidi sve komentare