To je to što me zanima!

Palili barikade nakon što su ih potjerali iz parka, 29 ranjenih

Prosvjednici su se skrivali po obližnjim ulicama nakon što su ih policajci potjerali suzavcem i vodenim topovima. To je bio najžešći sukob otkad traju prosvjedi
Vidi originalni članak

Turski prosvjednici sukobili su se u noći na nedjelju s policijom nakon što su ih istjerali iz parka Gezi suzavcem i vodenim topovima, piše CNN. Prosvjednici su se posakrivali po obližnjim ulicama, ali su zatim probili barikade i palili vatre. 

Svjedoci su ispričali da je to bio najgori sukob od početka prosvjeda koji traju već 18 dana. Ozlijeđeno je najmanje 29 ljudi. 

Premijer Tayyip Erdogan upozoravao je prosvjednike da napuste park do nedjelje kada bi se trebao održati skup njegove vladajuće AK partije. Nakon što je policija potjerala prosvjednike i bagerima srušila šatore, već je počelo čišćenje parka. 

Od početka prosvjeda poginulo je petero ljudi, a ozlijeđeno je čak 5000. 

I radnicima dosta policije: Njih 240.000 kreće u štrajk!

Jedan od najvećih radničkih sindikata u Turskoj potvrdio je da će u ponedjeljak započeti opći štrajk u kojem će sudjelovati oko 240.000 radnika. Potvrdio je tu informaciju Mustafa Turgut, glasnogovornik konfederacije Sindikata radnika koja okuplja 11 različitih sindikata, javlja Reuters.

- Ranije smo odlučili da ćemo štrajkati ako policija nastavi s intervencijom u parku. Zato u ponedjeljak krećemo u štrajk - kazao je Turgut. Odluka je to koja će nakon vjerojatno najteže noći sukoba između policije i prosvjednika definitno dodatno destabilizirati stanje u zemlji.

Podsjetimo, sinoć su prosvjednici suzavcima i vodenim topovima otjerani iz parka Gezi i s trga Taksima nakon čega se sukob s policijom premjestio u pokrajnje ulice. Palile su se barikade, a ozlijeđeno je najmanje 29 osoba.



Idi na 24sata

Komentari 42

  • AntonTrdić 17.06.2013.

    treba skinut premijera s vlasti pa nebi vise bilo prosvjeda

  • ecolozzi 16.06.2013.

    Žešće njanje, čisti dokaz da se možeš buniti koliko god hoćeš, ali vlast je vlast i možeš se slikat, možeš samo glavu izgubit.

  • cobra99 16.06.2013.

    Erdogane dao Bog da završiš kao Nicolae Ceausescu

Komentiraj...
Vidi sve komentare