To je to što me zanima!

Palili kontejnere u Gajnicama, vatra oštetila četiri automobila

Nepoznati vandali noćas su u četiri ulice u zagrebačkim Gajnicama palili kontejnere. Na dva mjesta vatra se proširila i na automobile, a oštećena su ukupno četiri vozila, rekli su nam zagrebački vatrogasci
Vidi originalni članak

Vatrogasci su u zagrebačkim Gajnicama noćas imali niz intervencija nakon što su nepoznati vandali zapalili više kontejnera, a oštećena su i ukupno četiri automobila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako su nam rekli iz JVP Zagreb, požari su izazvani i vatrometom i petardama. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prva dojava bila je u Peruanskoj ulici u 0.34 sati gdje su zapaljena dva kontejnera, a oštećena je i ograda. 

Sat vremena kasnije u Argentinskoj je zapaljeno smeće u kontejneru, a požar se proširio i na parkirani automobil Citroen Xsara. Otprilike u isto vrijeme u Gandhijevoj ulici je također zapaljen kontejner za papir, a u njega je netko bacio i petarde.

- Noćas je maltene bio rat. Jako je pucalo i sve je bilo jako glasno. Mislila sam da se radi o slavlju nakon utakmice - rekla nam je susjeda ispred čije zgrade je zapaljen jedan od kontejnera. 

- Čula sam glasne praskove i prestrašeno se ustala iz kreveta. Tako se nije pucalo niti za Novu godinu, strašno! Bila sam toliko preplašena da se nisam usudila izaći na balkon. Bilo je puno dima i sve je jako smrdjelo - kaže.

Nešto prije 2 sata ujutro, gorjela su i dva kontejnera u Ulici Hrvatskih iseljenika, a ovdje su oštećena tri automobila, Toyota Corolla, Škoda Octavia i Opel Corsa. Iz zagrebačke policije kažu da su automobili djelomično nagorjeli. 

- Ma Gajnice su miran kvart, ne događaju nam se ovakve stvari. Iako sam uvjeren da su ovo klinci, maloljetnici koji su prije par mjeseci provaljivali ovdje na parkingu u aute, razbijali im prozore. Balavcima je bilo dosadno - kaže jedan od susjeda.

U požarima nitko nije ozlijeđen, a policija će danas obaviti očevid.

- Ovo je baš jako strašno. Nikad mi neće biti jasno zašto bi to itko napravio. Mislim da se radi o istoj grupi huligana, jer smo u kvartu već prije imali ovakve slučajeve - rekla nam je susjeda iz zgrade koja gleda na kontejner u Argentinskoj ulici. Radnici Čistoće oko 10 sati su u Gajnicama uklanjali ostatke sinoćnjeg požara.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • 17.01.2020.

    Moje misljenje je da je ovo na neki način poziv upomoć za ovakvu situaciju u drzavi

  • Jimmy 17.01.2020.

    Kad smo kod piromana, autralska policija je imala preko 200 slučajeva piromanstva vezano uz ove velike požare tako da ne padajte na fore da je to od globalnog zatopljenja.

  • IZVRŠITELJ 17.01.2020.

    Onda to pale ove udruge koje su za zabranu petardi hahahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare