To je to što me zanima!

'Palio je učenicima kosu i prijetio im da će ih ubiti’

Nasilnik je dječaku slomio nos, a na licu ima šest podljeva. No ovo nije prvi put. Djeca koja idu u školu s mladim nasilnikom već otprije strahuju...
Vidi originalni članak

Učenika sedmog razreda Osnovne škole Svete Ane u Osijeku u srijedu je ispred škole brutalno pretukao vršnjak. Slomio mu je nos, a na licu ima šest podljeva. No ovo nije prvi put. Djeca koja idu u školu s mladim nasilnikom već otprije strahuju od njega.
- Razočarao me nedostatak reakcije odgovornih u školi. Taj mali je prije jednom kolegi iz razreda zapalio kosu, a djevojčici koja je u invalidskim kolicima prijetio je da će je gurnuti niza stube i ubiti je. Svima u razredu jasno je dao do znanja da su na njegovu popisu i da će svi tako završiti - ogorčen je Zoran B., otac pretučenog dječaka.
Istog dana roditelji su zatražili nasilnikovo izbacivanje iz škole. U protivnom, zaprijetili su, djecu neće slati na nastavu. Peticiju su uručili ravnateljici škole Mariji Anić.
No ona je, iako priznaje da je bilo tučnjave, ustvrdila da u svakoj školi ima šakanja i da ne treba baš praviti od muhe slona.
- Istina je da je i prije imao nasilnih ispada i već smo mu izrekli pedagošku mjeru. Poduzela sam sve da 7a razred nastavi funkcionirati normalno. I to s njim u razredu. I on ima pravo završiti školu - kaže ravnateljica.
Zoran B. u četvrtak nije poslao sina u školu. Ni nasilnik nije bio u školi, kao ni u petak, jer je morao obaviti liječničke pretrage u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Ulaz u osnovnu školu nadzirao je policajac!
No iako, prema riječima ravnateljice, tri tjedna neće biti u školi, nasilnik nije odustao od teroriziranja. Na Facebooku je nastavio prijetiti kolegama iz razreda, a za pretučenog dječaka je napisao da je dobio što je tražio.
- Mali ima 150 neopravdanih sati, terorizira i nastavnike, uopće ne ulazi u razred nego cijeli dan sjedi po školskim hodnicima... Ne mogu vjerovati da jedno dijete može u šaci držati cijeli školski tim - kaže otac pretučenog djeteta i dodaje da je razgovarao i s ocem zlostavljača, no on je bespomoćan.
- Rekao je da nema rješenje za sina i da može jedino doći na trg, politi se benzinom i zapaliti. I sad da nastavim slati dijete u školu? Nema šanse! - bijesan je bio Zoran.
I ravnatelj škole u koju je agresivni dječak do prošle godine išao, pa su ga izbacili, kaže da je davno prešao granicu nestašnosti.

>>> DJECA SE SNIMALA KAKO ZLOSTAVLJAJU KOLEGU

Idi na 24sata

Komentari 42

  • cammy 16.01.2010.

    katastrofa.. kamo to svijet ide????? nije mi jasno kak se ti problematični pojedinci nikako nemogu ukoriti?? stvarno mi nije jasno... zar treba nekog ubit da se poduzmu prvi koraci?? žao mi je djece koja prolaze kroz taj pakao i većine koja će nažalost nosit psihičke i fizičke posljedice radi jednog neandertalca kojem \"nitko ništa nemože\"...

  • croluka 16.01.2010.

    Ne mogu vjerovat da se nemogu skupit 2-3 dečkića i nauče ga pameti za cijeli život a i poslije...smeće jedno

  • bubica marica 16.01.2010.

    jadno je zakonodavstvo, kad propalice i ubojice imaju više prava od normalnih građana. Taj mali sve maltretira, a uskoro će i ubijati. jako se pazi na njegova prava, a što je s njegovim žrtvama???? zar njegove žrtve trebaju imati manje prava od ovog bezvrijednog sileđije?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare