To je to što me zanima!

Pančić u Saboru: HDZ-ovci dobrodošli u klub izdajnika

Sabor razmatra novi prijedlog izmjena Zakona o pravima branitelja. Prema njemu članovi obitelji umrlih branitelja neće više dobiti njihovu mirovinu
Vidi originalni članak

Dame i gospodo HDZ-ovci dobrodošli u klub hrvatskih izdajnika - poručio je SDP-ovac Ivica Pančić u Saboru tijekom rasprave o izmjenama zakona o braniteljima. Njime Vlada želi podvući crtu pod stjecanje braniteljskog statusa. Više se neće priznavati prava na obiteljsku invalidninu i mirovinu članovima umrlih branitelja. Pravo na invalidsku mirovinu moći će ostvarivati samo osobe s priznatim statusom hrvatskoga ratnog vojnog invalida, a pravo na najnižu mirovinu imat će branitelji koji su najmanje 100 dana bili u borbenom sektoru. Pančić je podsjetio da su HDZ-ovci 2001. godine isti takav prijedlog nazivali antibraniteljskim, a njega izdajnikom, iako su danas te iste odredbe preuzeli. Njegove teze odbacio je HDZ-ovac Josip Đakić. Tvrdi da je Pančićev zakon ukidao prava za tisuće ratnih vojnih invalida, ali i prava tisućama roditelja poginulih branitelja.
- Molio bih kada govorite o teškim vremenima za braniteljsku populaciju u Račanovo vrijeme, da Račana pokojnog pustite na miru. Imate vi svoga Sanadera koji je pobjegao i koji vam je prepustio da sada krešete stečena prava branitelja - replicirao mu je Pančić. IDS-ovac Damir Kajin smatra da su mnogi u sustavu lažni branitelji i zalaže se da se prvo riješi taj problem. Traži i objavu registra branitelja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • amex 30.10.2009.

    Treba objaviti registar pa da se vidi tko je to sve branio lijepu našu!!!! Da nas je bilo 500 000 kak sad tvrdi Jaca ne znam da bi se tak dugo mlatili s čedosima....

  • user_34983 29.10.2009.

    mora biti da je svakom pravom branitelju baš muka glegat ovog pančića kako se licemjerno smijulji sav uglađen sa 20 tis kn u džepu mjesečno.

  • casio 29.10.2009.

    Ok to s braniteljima, ali pitam se tko će to sve izfinancirati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare