To je to što me zanima!

Panenić je pozvao sindikate, o sudbini Badela čak prije izbora

Budući da je pohvalio ono što su u utorak čuli od mogućeg strateškog partnera iz Slovačke, pitali smo jesu li i dalje pri tome da Meteor Grupi kao sindikati daju prednost...
Vidi originalni članak

Slovačka tvrtka St. Nicolaus u utorak je predstavila Badelovim sindikatima svoj program za spas Badela 1862. Ujedno im se javio ministar Panenić, koji ih je pozvao u ponedjeljak na sastanak. Ima nade da se uskoro riješi sudbina Badela, a time i 2200 ljudi, koliko ih o tome ovisi.

- Zadovoljni smo prezentacijom St. Nicolausa, čiji nam je direktor sve pojasnio u dva sata i deset minuta. Korektno su odgovorili na sva naša pitanja. Svima nam je zajedničko da želimo najbolje za Badel, no uvijek moramo postaviti pitanje tko je koliko iskren u tome - pojašnjava nam predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Šimo Orešković. Na čiju neiskrenost aludira, kaže:

- Imamo informacije da se ponuda koja je prezentirana nama od St. Nicolausa razlikuje od onoga što su predali ministarstvu.

Budući da je pohvalio ono što su u utorak čuli od mogućeg strateškog partnera iz Slovačke, pitali smo jesu li i dalje pri tome da Meteor Grupi kao sindikati daju prednost.

- Ispada da se radi o gotovo identičnim ponudama, a u tom slučaju svakako bismo radije domaćeg partnera jer njega i dražava može bolje kontrolirati - kaže Oreković. Ministar gospodarstva Tomislav Panenić trebao je sindikate primiti ovaj tjedan, no osobno im je potvrdio da će ih primiti u ponedjeljak.

- Pojasnio nam je da je tražio dodatna jamstva. Iako nije rekao koja, pretpostavljam da se radi o pitanju s koliko gotovine ponuditelji mogu sudjelovati u investiranju u Badel. U ponedjeljak se ujedno sastaje povjerenstvo koje će do tada razmotriti dodatna jamstva. Nakon toga bi ministar trebao donijeti odluku - pojašnjava nam Orešković.

Badel 1862 je tri i pol godine u predstečajnoj nagodbi. Prijeti im stečaj zbog duga od 680 milijuna kuna iako danas posluju s dobiti. Meteor Grupa i St. Nicolaus kao budući strateški partneri nude financijsku injekciju od 26, odnosno 25 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Gospodaru 02.09.2016.

    A vidi ovoga... cekao je izbornu kampanju da krene nesto raditi.....jadno.....da ste krenuli prije mogli ste ga i spasiti..ovako samo pumpate izborne poene...patetika na kvadrat.....

  • finfinccc 02.09.2016.

    ja sam da se da jaranu raspudiću,čovjek iz rame,jaran sa petrovićem,bivši konobar,druga žena pravnica-prvu ostavio i dvoje djece,sjebao mališiće i siguran sam da je taj idealan za badel,jer i do sad su badel jebali hercegovci-bivši predsjednik uprave,jedan od bogatijih ljudi u hr

  • stiven 01.09.2016.

    Izabrati Meteor kao strateškog partnera za spašavanje Badela bio bi cin ravan kolektivnom samoubojstvu za 2000 radnika Badela, ta firma nema veze sa proizvodnom alkohola a njih se proglašava jedinim najboljim izborom,ma ko tu koga u zdravu pamet ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare